1 minuta čtení

7 robotů, s nimiž se někdy můžete osobně setkat

Co si představíte, když se řekne robot? Mechanické rameno v automobilce, chodící napodobeninu člověka, kuchyňského pomocníka nebo vrnící kotouč, který vám uklízí byt? Funkce jsou u robotů mnohem pestřejší. Podívejte se na výběr serveru orobotice.cz.

Walker

Walker je dvounohý chodící robot humanoidního typu, který umí roznášet pití i pomoci s domácími pracemi, například vynést koš (tedy pokud máte výtah).

Walker je jakési mobilní prodloužení smart domácnosti. Když dorazíte z práce (nebo ve tři ráno z oslavy) domů, pomocí kamery u dveří vám naskenuje obličej, a pokud jste to skutečně vy, otevře dveře. Nechodí sice moc rychle a nevyjde prudší schody, ale zato umí kreslit! Walker se počátkem roku představil na veletrhu CES a zatím není jasné, kdy bude na prodej ani kolik bude stát.

Mark 1

Proč by robot nemohl být krásný? Rick Ma z Hongkongu už v dětství snil o robotu s lidskou tváří a tento sen si za rok a něco práce a s nákladem 50 000 dolarů splnil. Tělo ženského humanoida je ze 70 % vytištěné na 3D tiskárně. Robot (či robotka?) má kapalné oči a umí několik obličejových gest, jako například překvapením zvedat obočí či mrkat. Jak sami vidíte, ještě to není úplně grácie Catherine Deneuve, ale jsme na dobré cestě.

Více na orobotice.cz.

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.