2 minuty čtení

Investor Ray Dalio vděčí za svůj miliardový úspěch také jednomu triku, který se naučil od Beatles

Známý americký investor a jeden z nejbohatších lidí světa Ray Dalio nepůsobí jako někdo, kdo by se kdy v něčem inspiroval u hudební kapely. Přesto se něco takového stalo, když Dalio v šedesátých letech pozorně sledoval britskou kapelu Beatles.

Dnes už jedenasedmdesátiletý investor byl v šedesátých letech minulého století zvídavým dvacetiletým mladíkem, který teprve hledal svou životní cestu. A tehdy fenomenální britská kapela Beatles se mu v jednom důležitém ohledu stala inspirací.

Byli to totiž právě členové #Beatles, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr, kteří pomohli zpopularizovat do té doby celkem neznámou techniku sloužící k objevení vnitřního zdroje nekonečné moudrosti a energie.

Název techniky? Transcendentální meditace.

Jedná se o způsob #meditace, který je založený na vlastní "personalizované" mantře, kterou získá každý adept od svého učitele. Díky opakování a prociťování této mantry se meditující dostane hluboko do svého #podvědomí, díky čemuž získá mnohem větší nadhled, kreativitu a sebekontrolu. Mezi známé praktikanty této techniky patří slavná moderátorka Oprah #Winfrey, režisér David #Lynch nebo třeba mediální magnát Rupert #Murdoch.

A právě mladý Ray #Dalio byl na konci šedesátých let jedním z těch, kteří se slavnou britskou kapelou a její návštěvou Indie nechali inspirovat ke studiu transcendentální meditace. "Změnilo mi to život," řekl nedávno serveru CNBC.

Od poznání této techniky začal Ray Dalio meditovat dvakrát denně, vždy ráno a večer po dvaceti minutách. A jak dnes sám tvrdí, byla to právě tato technika, co mu pomohlo v podnikání překonat všechny obtížné situace.

Svou firmu #Bridgewater Associates, která je dnes největším hedgeovým fondem na světě, založil Dalio v roce 1975 a od té doby musel překovat mnoho překážek, zejména v okamžiku, kdy se propadají trhy a ekonomika bojuje s recesí. 

Praktikování transcendentální meditace mu však pomohlo nejen tyto překážky překonat, ale dokonce z nich často vyjít jako vítěz. S majetkem téměř 20 miliard dolarů se dnes Dalio řadí mezi ty úplně nejbohatší na celém světě.

"Funguje to, protože vám to pomůže dostat se až ke svému vlastnímu podvědomí a dokonale uklidnit svou mysl," chválí si techniku Dalio, který ji stále ještě praktikuje dvakrát denně.

#raydalio #uspech #inspirace #meditace #podvedomi #psychologie #sebeovladani

Hodnocení: +27
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.