2 minuty čtení

Spoluzakladatel Redditu si pochvaluje otcovskou dovolenou a doporučuje ji všem mužům

Alexis Ohanian je přesvědčen, že muži by měli mnohem více pomáhat s péčí o dítě a brát si otcovskou dovolenou. V jeho případě trvala dokonce 16 týdnů.

Alexis #Ohanian spoluzaložil oblíbenou platformu #Reddit už v roce 2005 a v roce 2006 ji se svými společníky prodal za neupřesněnou částku mezi 10 a 20 miliony dolarů.

Jeho jmění je dnes odhadováno na 9 milionů dolarů, což nezní špatně, ale...

Vezmeme-li v potaz, že dnes má Reddit hodnotu 3 miliardy dolarů, on byl dříve třetinovým vlastníkem a i po prodeji ji částečně s dalším společníkem řídili, mohl dnes být někde úplně jinde.

Místo toho je z něj profesionální chůvička, chtělo by se říct...

Dnes už v podstatě Ohanian není ani tolik známý jako úspěšný byznysmen, ale spíše jako manžel světoznámé tenistky Sereny Williams (ano, té, co křičí na rozhodčího, že je matkou a že by na to měl brát ohledy), která má díky své kariéře jmění v hodnotě kolem 180 milionů dolarů. Je tedy víceméně jasné, kdo má doma hlavní slovo.

Ohanian se tak nyní pasoval do role moderního a pokrokového otce, který udává směr budoucí výchovy dětí. Stal se jakýmsi apoštolem otcovské dovolené. Ve svém příspěvku pro NY Times se nyní rozepsal o tom, co všechno mu péče o rodinu dala a jak se díky tomu stal lepším člověkem. A že je potřeba dodat mužům odvahu, aby se nebáli říci si v práci o své otcovské volno a mohli se doma starat o dítě.

A jak jste na tom vy, máte u vás ve firmě politiku otcovské dovolené?

#kariera #rodicovstvi #otcovskadovolena #firemnikultura

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.