3 minuty čtení

Brisbane hojně adoptuje kryptoměny, chce tak přitáhnout do města turismus

Queensland, který je druhým největším australským státem, chce prostřednictvím kryptoměn přivést nové turisty. Místní vláda udělila značný grant lokálnímu Start-upu, který zprostředkuje turistům možnost zaplatit téměř každý aspekt jejich cestovatelského zážitku pomocí kryptoměn. Brisbane tak je na cestě stát se novým kryptoměnovým hlavním městem Austrálie.

Lídři inovace

Brisbaneský start-up, TravelbyBit, obdržel ve dvou kolech financování od místní vlády finance, aby následně transformoval své město v jedno z nejvíce „crypto-friendly“ měst na světě.

Podle zprávy uveřejněné na webu Gizmodo z 3. září, umožní obdržené granty zřízení systému, který návštěvníkům skutečně dovolí plné odbavení veškerých dovolenkových záležitostí s využitím kryptoměn.

TravelbyBit je jedním ze 70 start-upů, které obdrží financování z programu Advance Queensland Ignite Ideas. Caleb Yeoh, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti uvedl, že 100 000 dolarů získaných z programu Ignite Ideas pomůže společnosti významně vyrůst na solidních základech, které položila právě v Queenslandu.

Systém TravelbyBit již byl nasazen ve spolupráci s více než 200 obchodníky, přičemž se minimálně 60 procent z těchto obchodníků nachází právě v Queenslandu.

Není to poprvé, co australský start-up přinesl do země nějaké inovace. Už v lednu společnost oznámila plán na spolupráci s mezinárodním letištěm v Brisbane, umožnit cestujícím platit za letištní služby digitálními měnami prostřednictvím svého systému. K uvedení systému do praxe pak došlo v květnu. Letiště jako první na světě začalo přijímat kryptoměny, čímž umožnilo cestujícím nakupovat za Bitcoin, Litecoin, Ethereum a další kryptoměny ve více než třiceti prodejnách a restauracích, které se v domácích i mezinárodních terminálech letiště nacházejí.

#### Queensland je rájem kryptoměn Druhý největší a třetí nejlidnatější stát v Austrálii, je rozhodně nejaktivnější, pokud jde o adopci kryptoměn.

V červnu letošního roku se jedno místní ospalé pobřežní město Agnes Water, stalo možná úplně prvním digitálním městem na světě. Místní podniky začaly nabízet výplaty a umožnily platby v digitálních měnách, aby tak přilákaly novou technologickou vlnu turistů.

K módní vlně se připojilo i například kongresové a výstavní centrum v Brisbane, které také podobně návštěvníkům umožní platit za vstupenky s využitím kryptoměn.

Současný ministr pro inovace a cestovní ruch Kate Jones, považuje kryptoměny za životně důležitou část soukolí, které je připraveno přitáhnout do Queenslandu mnohem více turistů. „Proto jsme do společnosti (TravelbyBit) investovali, abychom jim pomohli rozšiřovat jejich působnost a katalyticky tak vytvořili více pracovních míst v Queenslandu,“ prozradil člen místní vlády.

Soukromí na prvním místě

CEO TravelvyBit uvedl, že hlavním důvodem, proč se stále více lidí zabývá kryptoměnami je to, že nesdílejí podobné bezpečnostní nedostatky jako kreditní karty. Vzhledem k tomu, že nejsou obchodníkům předávány žádné osobní informace, tak jsou transakce prováděné prostřednictvím digitálních měn bezpečnější a spolehlivější.

“Soukromí je jedním z hlavních bezpečnostních rysů kryptoměn. Zaplatím pevnou částku za produkt nebo službu a obchodník nemá žádnou možnost získat nelegálně z účtu další peníze,“ řekl Caleb Yeoh.

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.