2 minuty čtení

Recenze knihy: Jak funguje Google

Chcete nahlédnout do nitra jedné z největších technologických firem světa, která začínala jako obyčejný vyhledávač a dnes se blíží valuaci v hodnotě jednoho bilionu dolarů? Díky této knize máte příležitost.

Pokud nepočítáme samotné zakladatele Googlu, Larryho Page a Sergeje Brina, má kniha ty nejlepší možné autory. Jonathan Rosenberg i Eric Schmidt působili v Googlu na vrcholných pozicích několik let. Zároveň si však prožili „šok“ z přechodu z klasického korporátu do firmy, která měla a stále tak trochu má daleko do standardní korporátní kultury. Díky tomu dokáží autoři velmi trefně srovnávat.

Rosenberg a Schmidt si dali za cíl seznámit čtenáře s aspekty a specifiky, díky kterým je Google top technologickou firmou. Jedná se o velmi inspirativní čtení, které čtenáře několikrát donutí zamyslet se nad vlastním byznysem a jeho fungováním. Díky knize navíc čtenář dokáže pochopit jak fungují a přemýšlejí Larry Page a Sergej Brin.

Dnes je Google globální ikonou, která často v nejrůznějších oborech posouvá hranice inovace

Některé rady či praktiky se bohužel nedají aplikovat na malou firmu, ale pozitiva jednoznačně převažují. Dozvíte se, jak budovat ve firmě zdravou kulturu, podle čeho si vybírat zaměstnance a jak s nimi pracovat, aby jim nechyběla motivace a byli vždy připraveni za firmu div ne položit život.

V knize nechybí informace o tom, jak se v Googlu tvořila pravidla fungování a byznys plán celkově, stejně tak je zdůrazněna důležitost inovací, bez kterých nemá žádná firma na technologickém trhu šanci se prosadit.

Kniha je vhodnější spíše pro čtenáře z řad technologických startupů či středně velkých technologických firem, které se chtějí někam posunout. Pro všeobecný rozhled a inspiraci však může posloužit kterémukoli začínajícímu i zkušenému podnikateli.

Hodnocení Warengo: 8/10

Jak funguje Google
Autoři: Jonathan Rosenberg, Eric Schmidt
Vydává: Jota
Čas čtení: 6 hodin

Hodnocení: +2
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.