4 minuty čtení

7 šikovných aplikací, které se vám mohou hodit

Aplikací kolem nás je čím dál víc a občas se stane, že člověk některé zajímavé jednoduše přehlédne, přitom se může jednat o cenné pomocníky.

Protože Warengo je také o tom, abychom se podělili o své tipy&triky, rád bych se s vámi také podělil o nějaký svůj tip. A to konkrétně o několik užitečných aplikací, které by vám mohli usnadnit práci. Jako užitečné hodnotím těchto 7 aplikací, některé z nich využívám sám osobně a některé mé blízké okolí.

eParkomat

Jistě to většina z vás zná, zaparkovat v Praze je kolikrát doslova utrpení, ale tahle appka vám to usnadní. Doporučí vám, kde jsou jaká parkoviště a jaká je pravděpodobnost v dané lokalitě k zaparkování, kromě placených parkovišť vám také doporučí i neplacená. Nicméně neočekávejte vyložené zázraky, aplikace vám sice doporučí a odhadne hustotu míst, ale stále mají ještě podobné appky co dohánět. Každopádně lepší aspoň nějaký přehled, než žádný. :)

FullContact

Tohle rozšíření od Google je taková snitch věcička do Gmailu. Pokud vám chodí spousta e-mailů od adresátů, které neznáte, mohlo by se vám hodit o nich vědět trochu více. Tohle rozšíření vytáhne o adresátovi všechny dostupné informace spojené s danou e-mailovou adresou a všechny vám je naservíruje.

CamCard

Tahle appka je jednoduše digitální vizitka. Podobných aplikací najdete samozřejmě více, já osobně používám tuto. Aplikace má hned několik funkcí, kromě samozřejmě snímání QR kódu můžete také vyfotit klasickou vizitku a aplikace už sama nasnímá všechny údaje z vizitky, které převede a uloží do digitální podoby. Pro některé mají vizitky trochu sentimentální hodnotu, nicméně pokud je vyměníte za digitální, poděkuje vám nejen váš šuplík, ale i příroda.

ACR

Jste v časovém presu, běháte po schůzkách a jak už to bývá máte hned několik hovorů v průběhu dne, pravděpodobně je pak těžké si pamatovat, co vše v hovorech padlo. ACR jednoduše nahrává vaše hovory, aby jste si je mohli poté v klidu přehrát a nevynechat nic důležitého co v hovoru zaznělo. Může také velmi dobře fungovat jako pomocník pro zlepšení vašich komunikačních dovedností, když se zpětně slyšíte.

UpWork

Co takhle nechat udělat nějakou tu práci externě? Potřebujete udělat menší administrativu a jiné okolní věci, aby jste ušetřili více svého času? Nebo rovnou potřebujete nějakou více profesionálnější prácičku? Tady můžete najít širokou škálu freelancerů, kteří se vám o to rádi postarají. Výhodou je nejen transparentní platební systém, ale i výběr odborníků z různých koutů světa, díky čemuž můžete vyjít finančně mnohem zajímavěji, než kdybyste si najali někoho z domácího prostředí.

Simple Scanner

Jak už název napovídá, jedná se o appku na skenování. Máte před sebou nějaký dokument, který potřebujete naskenovat, jste v terénu nebo se vám zkrátka nechce odbíhat ke klasickému scanneru. Jednoduše přes aplikaci daný dokument vyfoťte a sama aplikace už se postará o vyhlazení nerovností a převedení dokumentu do naskenovaného formátu, dovolí vám také si vybrat tučnost linek a písma. V mém případě téměř zcela nahradila klasický scanner.

Warengo

A také přeci nesmím zapomenout zmínit Warengo :)) Samozřejmě to nezmiňuji jen tak. Na Warengo totiž mohu sledovat celkové byznysové dění, ať už se jedná o články od redakce či uživatelů, nebo i funkci Watchlist, kde si mohu navolit další výběr medií. A především mohu sám publikovat, bez toho by tento článek pravděpodobně nikdy nevznikl, protože upřímně Facebook už mám jen na udržení kontaktu s bývalými spolužáky a na LinkedInu to je pro mě džungle. No a také vím, že spousta zajímavých funkcí na Warengo ještě přibude. :)

 

Snad vám některé výše uvedené appky pomohou zefektivnit vaši práci, nebo vás budou aspoň inspirovat k vyhledání jiných zajímavých aplikací, které vám osobně budou užitečnější. Pokud sami nějakou zajímavou appku používáte, klidně se o ni podělte v komentářích.

Hodnocení: +12
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.