3 minuty čtení

Ranní zprávy 25.7.2019: Jak se dobře vyspat a být díky tomu výkonnější? A výsledková show pokračuje

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za předešlý den.

Dobré ráno! Chcete kvalitní spánek, hodně peněz a větší sebevědomí? Kdo by nechtěl, že? Pak pro vás máme tento snadný tip - spěte nazí. Opravdu. Mnohé studie dokazují, že oblékání na noc zbytečně přehřívá naše tělo a to zabraňuje dosažení té nejvyšší kvality spánku. Takže pokud budete chodit spát jak vás příroda stvořila, budete lépe spát a díky tomu dosahovat mnohem lepších výkonů. Tak úspěšný den a večer nezapomeňte!

-----

Slova dne

"Mohlo to být horší."

Analytik Robert Stallard z Vertical Partners okomentoval ve zprávě investorům výsledky Boeingu za druhé čtvrtletí poměrně výstižně. Americký letecký gigant sice skončil ve ztrátě 5,82 dolaru na akcii při tržbách ve výši 15,7 miliardy dolarů, ale analytici očekávali ztrátu 6,69 dolaru na akcii a tržby do 15 miliard. Takže malé "uf", ale vyhráno není.

-----

Číslo dne

2

Další dva významní členové opouštějí dozorčí radu Uberu. Po Ryanu Gravesovi, historicky prvním zaměstnanci firmy, který Uber opustil v květnu krátce po IPO, se nyní rozhodli skončit také Arianna Huffington a Matt Cohler. Všechny tyto osobnosti mají vazbu na zakladatele Travise Kalanicka, který byl sesazen z pozice CEO v roce 2017.

-----

Vítěz a poražený

Snap +18.75 % (17.61 USD)

Pokud sledujete akcie Snapchatu dlouhodobě, pak jistě víte, že ještě v prosinci loňského roku stály v jednu chvíli ani ne pět dolarů. Jenže to už je všechno minulost a aplikace pro mladé se veze na vítězné vlně díky růstu uživatelů i překonání odhadů analytiků.

Aston Martin Lagonda -22.81 % (9.88 USD)

Britský výrobce luxusních automobilů neprožívá zrovna dobré časy, a to zejména kvůli ochabující poptávce v Evropě. Snížený odhad prodejů na celý rok vedl k nejhoršímu propadu akcií firmy od jejího loňského vstupu na burzu. 

-----

Burza

Je příhodné, že dnes máme jako poraženého dne automobilku, protože zítra se to bude nepochybně opakovat, jen britský Aston Martin vystřídá americká Tesla. Ta svými čísly za druhé čtvrtletí absolutně zklamala investory a po uzavření burzy už letěla dolů o 10 %.

I dnes pokračuje výsledková show, svá čísla za druhé čtvrtletí "předvedou" Alphabet, Amazon, Intel nebo třeba Starbucks. Nejsledovanější budou samozřejmě první dva.

-----

Bleskově

Americký Federální úřad pro obchod udělil podle očekávání společnosti Facebook pokutu ve výši 5 miliard dolarů za hrubé porušení soukromí a ochrany uživatelů v případě Cambridge Analytica. Jedná se o nejvyšší pokutu udělenou tímto úřadem.

Letiště Václava Havla v Praze v letošním prvním pololetí odbavilo více než 7,84 milionu cestujících, což je meziroční nárůst o pět procent. Nejvytíženější destinací byl v první polovině roku jako už tradičně Londýn, kam létalo 95 spojů týdně.

Agentura Reuters uvedla, že japonská automobilka Nissan Motor se chystá propustit přes deset tisíc zaměstnanců, tedy více než dvojnásobek původně plánovaného snížení počtu zaměstnanců oznámeného v květnu. Firma globálně zaměstnává 138 tisíc lidí.

-----

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se.

#warengo #byznys #zpravy #newsletter #boeing #uber #snap #astonmartin #tesla #facebook

Hodnocení: +9
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.