4 minuty čtení

Jak natrénovat 95% svalů na těle za 20 minut?

Natrénovat kompletně celé tělo za dvacet minut týdně? To přece není možné. Takovou reakci má logicky každý, kdo ještě nevyzkoušel EMS. Kdo už má ale první lekci za sebou, mluví jinak: „Je to neuvěřitelné, jak moc to funguje.“

Komplexní elektro-myo-stimulace pracuje až s 10 dvojicemi elektrod, kdy je každá dvojice umístěna na pravé a levé polovině těla. Impulz tak proběhne ve všech svalech „po cestě“ z jedné poloviny těla na druhou a ne jen v místech umístění elektrod. Proto jsme schopni touto metodou aktivovat celé tělo, všechny svaly. A to dokonce i ty, které standardně neumíme vůlí zapojit či je potřeba složitých cviků a dlouhého učení, jak je zapojit. Například svaly pánevního dna, hluboké zádové svalstvo apod. A díky tomu, že impulz probíhá mezi pravou a levou polovinou těla a opačně, jsme si jisti, že svaly obou polovin těla pracují naprosto stejně intenzivně. A odstraňujeme tak svalovou dysbalanci, která je nejčastější příčinou bolestí zad.

Efektivita

Efektivita nespočívá jen v zapojení skutečně celého těla najednou, ale i na množství svalových stahů, zpevnění a uvolnění, a tím pádem jejich aktivaci a posílení v čase. Vůlí dokážeme poslat signál svalům, aby se zpevnily, přibližně jednou za sekundu. S pomocí EMS to tělo zvládne 85× za sekundu. Svaly takto procvičíme velice rychle a efektivně a zároveň dostatečně intenzivně, aby „trénink“ nastartoval procesy v těle, které vedou k jeho celkovému zpevnění, svalové vyrovnanosti a zvýšené spotřebě energie, o které ještě bude řeč.

Jak je možné, že 20 minut týdně stačí?

Pokud budete chtít kvalitně procvičit celé tělo ve fitness centru, budete muset přijít 4–5x týdně a pracovat nejen na velkých svalových skupinách, které „jsou vidět“, ale věnovat se i jemným svalům, které drží tělo ve správných polohách a jsou neméně důležité, ale často opomíjené. Aby byla aktivace svalů dostatečná, vezmete do ruky těžkou činku a uděláte s ní 8 opakování, a to celé ve 3 sériích. Celkem 24 cviků, tedy 24 svalových kontrakcí. S obrovskou zátěží. A potom další cviky, další svaly, další činky, stroje, pomůcky. Při EMS tréninku, probíhá každou sekundu 85 svalových kontrakcí. Ve 20 minutovém tréninku, kdy jsme celkově 10 minut ve zpevnění a 10 minut v uvolnění to bude celkem 51 tisíc svalových kontrakcí! Ač to nebude na první pohled patrné, je tělo zatíženo tak, jako by najednou odcvičilo 2 hodiny 4–5x ve fitness centru. K celkovému vyrovnání (regeneraci) organismu pak dojde až po 6–7 dnech. A po celou tu dobu funguje tělo ve zvýšeném energetickém režimu. A po týdnu můžeme zařadit další dvacetiminutový trénink. Proto 20 minut týdně!

A jak to probíhá?

Pro 20 minutovou lekci dostane klient speciální sportovní oblečení (tričko, šortky), přes ně se nasadí elektrodový komplet – vesta, elektrodové pásky na ruce a nohy a pás přes hýždě. Vesta se připojí k EMS přístroji miha bodytec a můžeme začít. Samotný trénink začíná postupným nastavením síly impulzů pro jednotlivé části těla. Při EMS Poprvé je nastavení pomalé a velmi precizní, aby se zjistily správné poměry. Při dalších lekcích pak zvyšujeme intenzitu postupně na všech partiích těla, přesně podle individuálního nastavení každého klienta. Stálý klient má totiž čipovou kartu se záznamem minulých hodnot. Každý trénink vyžaduje, aby byl sám klient aktivní. Pravidelně zpevňoval celé tělo. Trenér ukazuje potřebné cviky či polohy, kontroluje klienta a případně koriguje intenzitu v jednotlivých částech těla. Klient je po celou dobu pod odborným dohledem. Po 20 minutách je hotovo. A to stačí na celý týden.

Ještě jste nezažili EMS trénink? Navštivte www.bodyexpress.cz a najděte si své BODY EXPRESS studio.

Chybí vám BODY EXPRESS ve vašem regionu? Máte dobrý tip na provoz? Ozvěte se nám. Rádi s vámi budeme na toto téma hovořit.

Hodnocení: +2
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.