2 minuty čtení

Máte svá hesla bezpečně uložena?

Zapomněli jste někdy důležité heslo? Určitě nejste jediní. Existuje také mnoho nástrojů, které vám pomohou hesla bezpečně uložit, abyste si je nemuseli pamatovat.

Některé metody jsou účinnější než jiné. Jak si ale lidé v kryptosvětě pomáhají, aby je nezapomněli? Pojďme se na to podívat.

Ztráty v průměru 2 000 USD

V nedávné studii provedené společností cryptovantage.com bylo dotazováno přes 1 000 účastníků a zaměřila se na ukládání kryptoaktiv a hesel. Studie přinesla zajímavé výsledky. Celkem 39,7 % uživatelů zapomnělo svá hesla. Celých 95,6 % z nich však bylo obnoveno. Lidé, kterým se nepodařilo heslo obnovit, přišli v průměru o cca 2 000 USD.

Zabezpečení a ukládání hesel

Dalším tématem bylo, jaké úložiště lidé používají pro svá hesla. Podle výsledků se 1 z 10 majitelů kryptoměn domnívá, že nemá dostatečně silné heslo, zatímco 61 % věří, že má vytvořené bezpečné a silné heslo. 

Celých 20 % účastníků stále používá k zaznamenávání hesel papír a 27 % používá jako úložiště hesel správce hesel. 

Papír není zcela bezpečným prostředkem pro záznam hesel. Lepší je používat správce hesel, u kterého je třeba si zapamatovat pouze jedno heslo. Další zajímavou informací je, že celkem 32,6 % respondentů se stalo obětí podvodu.

Jednoznačným favoritem mezi peněženkami byla Coinbase, kterou používá 34,71 % respondentů. Na druhém místě se umístila peněženka Robinhood, kterou používá 26,4 % respondentů, a celkem 24,4 % používá peněženku Binance. Je třeba poznamenat, že všechny tyto peněženky jsou typu custody a neumožňují přístup k soukromým klíčům.

Tip: Tento článek by mohl být zajímavý i pro vás: Očekávaný Londýn Hardfork

A co peněženka Platon?

U mnoha dalších peněženek nemáte možnost získat heslo zpět, pokud ho ztratíte nebo zapomenete. Pokud však máte nastavenou peněženku Platon a heslo zapomenete, nemusíte ztrácet naději. Naši uživatelé mohou své heslo obnovit prostřednictvím našeho portálu nebo s pomocí našeho oddělení podpory. Nemusíte se tedy obávat, že byste o své prostředky přišli.

Zdroj: bitcoin.com

#hesla #bezpecnost #ukladanihesel #PlatonWallet #PlatonLife

Hodnocení: +3
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.