5 minut čtení

Máte volných 250 000 Kč? Tyto 3 akcie vám v příští dekádě mohou přinést 1 000 000 Kč

Cena následujících 3 akcií může v následujících 10 letech násobně vzrůst. Tyto podniky doslova mění zavedené pořádky ve svých odvětvích a realizovaná investice do těchto akcií tak může přinést investorovi velmi zajímavé zhodnocení.

Akciový trh může komukoliv nabídnout cestu k finanční svobodě. Ačkoliv výrazné zisky obvykle nezaznamenáte přes noc, trpělivost se vám může nesmírně vyplatit, zvlášť pokud budete investovat do skvělých podniků.

Index S&P 500, který je měřítkem amerického akciového trhu, tvoří 500 nejvýznamnějších amerických společností a tato diverzifikovaná skupina společností je schopná dlouhodobě investorům přinášet zhodnocení okolo 10 % ročně. Pokud se vám však podaří vybrat akcie, které budou schopné vykázat ještě lepší výkonnost, může aktivní investor dosáhnou dokonce výraznějšího zhodnocení svých volných finančních prostředků. Následující tři akcie přitom mají velmi dobré předpoklady k tomu, aby právě ony překonaly průměr akciového trhu. Které to jsou?

1. Salesforce ($CRM)

První společností je poskytovatel cloudového CRM systému a největší hráč na trhu Salesforce. Software společnosti využívají jednotliví zákaznici – podniky – k udržování informací o svých obchodních partnerech, k řízení vztahů se zákazníky, řešení problémů se službami a produkty, ke správě marketingových kampaní, a kromě mnoho dalšího také ke zpracování prediktivních prodejních analýz stávajících zákazníků.

Trh se CRM softwary nabízí každoroční příležitost ke dvoucifernému růstu tržeb. Růst poptávky po produktu Salesforce je v příštích 10 letech takřka nevyhnutelný. Salesforce je přitom dominantním hráčem, který bude z tohoto růstového trendu těžit zdaleka nejvíce. V první polovině roku 2020 ovládala společnost 19,8 % trhu, přičemž další 4 největší hráči na trhu dohromady ani nedosáhnou na srovnatelný tržní podíl jako Salesforce.

Salesforce také pracuje na uzavření akvizice komunikační platformy Slack Technologies za 27,7 miliardy dolarů, která by měla být dokončena do konce června. Pokud se podaří nákup dokončit, Salesforce bude moci využívat platformu Slack ke křížovému prodeji svého CRM řešení a oslovit menší a často velmi rychle rostoucí podniky. CEO společnost Marc Benioff stanovil společnosti cíl, dosáhnout do 5 let tržeb ve výši 50 miliard dolarů, což je více než dvojnásobek aktuálního objemu, díky akvizici Slacku a růstu celého trhu se tento cíl zdá poměrně reálný.

Hodnota akcií Salesforce za poslední rok. | Zdroj: finance.yahoo.com

2. Cresco Labs ($CRLBF)

Není velkým tajemstvím, že marihuanové akcie mají potenciál se stát jedním z nejvýkonnějších průmyslových odvětvích následujícího desetiletí. Cresco Labs, které působí hned v několik amerických federálních státech má k dispozici všechny nezbytné nástroje k tomu, aby investorům do roku přineslo 300% zisk a možná dokonce ještě více.

Společnosti se daří rychle rozvíjet své maloobchodní zastoupení, když má v současné době otevřených 24 prodejen a disponuje dalšími 5 maloobchodními licencemi. Zároveň však má rozjednané další dvě akvizice, díky kterým by mohl konečný počet maloobchodních prodejen stoupnout až na 40. Skvělé na přístupu Cresco Labs je, že si pro své maloobchodní prodejny vybralo státy, kde je vydávání licencí výrazně omezené. Díky tomu si společnost do budoucna zajistila výrazný podíl na výnosech z prodeje konopí ve vybraných federálních státech.

Největší lákadlem investice do Cresco Labs však je jeho velkoobchodní prodej. Jako jedna z mála společností vlastní licenci na distribuci konopí v Kalifornii, celkově pak společnost dodává své produkty hned do 575 prodejen distributorů po celých Spojených státech. Navzdory tomu, že jsou marže z velkoobchodního prodeje nižší než v případě maloobchodu, Cresco Labs je schopné díky objemu prodejů dosahovat ze segmentu velkoobchodu velmi zajímavého zisku.

Hodnota akcií Cresco Labs za poslední rok. | Zdroj: finance.yahoo.com

3. Square ($SQ)

Poslední potenciálně velmi rostoucí společností je fintech akcie Square. Společnost má k dispozici celou řadu nástrojů, aby otřásla zavedenými pořádky v oblasti finančních služeb. Už téměř 10 let generuje Square ze svého prodejního ekosystému poměrně výrazné objemy hotovosti. V tomto segmentu podnikání Square, které nabízí podnikům zařízení pro zprostředkování plateb a jejich analýzu, došlo k nárůstu zprostředkovaných plateb z 6,2 miliardy dolarů v roce 2012 na 112,3 miliardy dolarů v roce 2020. I když nebudeme počítat loňským pandemický rok, který bezpochyby Square nahrál do karet, společnosti se podařilo navyšovat objemy zpracovaných plateb o 49 % ročně.

Velmi zajímavým faktem také je, že platforma Square začala oslovovat i větší podniky. Zatímco v roce 2018 plynule pouze 24 % objemu plateb od obchodníků, kteří zprostředkovali platby o objemu alespoň půl milionu dolarů, v loňském roce už to bylo 30 % veškerých plateb. Pokud bude nadále růst oblíbenost platformy u větších podniků, povede to nevyhnutelně k růstu hrubého zisku společnosti.

Nejzajímavějším faktorem růstu Square je však platební aplikace Cash App. Za tři roky se uživatelská základna aplikace více než zdvojnásobila na 36 milionu uživatelů. Každý uživatel společnosti momentálně přináší 41 dolarů hrubého zisku ročně. Náklady na získání nového uživatele jsou přitom pouze 5 dolarů. Díky možnosti obchodování s bitcoiny, u kterých pravděpodobně nezůstane, se může stát právě Cash App zdrojem příjmů, který způsobí růst ceny akcií Square o 300 % v následujících 10 letech.

Hodnota akcií Square za poslední rok. | Zdroj: finance.yahoo.com

#akcie #akciovytrh #americkeakcie #rustoveakcie #square #salesforce #crescolabs #zhodnoceni #rust

Hodnocení: +31
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.