2 minuty čtení

Investoři by měli nakoupit akcie čínských internetových firem, tvrdí analytici investičních bank

Ačkoli několik měsíců trvající obchodní válka mezi Spojenými státy a Čínou viditelně srazila akcie čínských internetových firem jako Alibaba, Baidu či Tencent, stále se tyto tituly jeví jako velmi perspektivní, tvrdí analytici UBS a Credit Suisse.

Obchodní válka mezi Spojenými státy a Čínou trvá už několik měsíců, přičemž v květnu se vyostřila novými tarify a to poslalo akcie čínských internetových firem v průměru o 20 % dolů.

Například všem dobře známá Alibaba Group se za pouhý jeden měsíc propadla ze 195 dolarů až na 150 dolarů. V průběhu června se cenné papíry firmy založené Jackem Ma v roce 1999 trochu vzpamatovaly a pomalu se dostaly pod cenu 170 dolarů za kus, přesto mezi investory i nadále panují obavy o jejich budoucnost.

Analytici dvou významných investičních bank však současnou situaci vidí jako ideální příležitost k posílení pozice v čínských internetových firmách.

„Internet je v dnešní Číně doslova příběhem o růstu. A nevidíme jediný důvod, proč by se to mělo kdykoli v blízké době změnit. Někdy od poloviny dubna v tomto sektoru probíhal celkem rapidní výprodej, takže v něm dnes vidíme solidní perspektivu pro budoucí růst,“ řekl serveru CNBC John Woods, hlavní investiční manažer banky Credit Suisse pro asijsko-pacifický region.

Woods zároveň dodává, že globální obchodní válka tyto firmy mohla nepatrně poškodit, ale jejich hlavním trhem je ten domácí, což slibuje další potenciál růstu do budoucna díky aktuálnímu technologickému rozvoji čínského trhu. S tím souhlasí také Tan Min Lan, hlavní analytik UBS Global Wealth Management asijsko-pacifického regionu.

„Máme rádi software a služby. A máme rádi internet a firmy jako Alibaba, Baidu nebo Tencent, protože většinu svých příjmů generují na domácím trhu,“ vysvětlil Tan.

Kromě zmíněných internetových firem vyzdvihují analytici ještě jednu oblast, která je v současné Číně na vzestupu a investice do ní se může vyplatit – pojištění. Obrovská čínská populace podle Woodse nyní dramaticky stárne a poptávka po pojištění, zejména tom životním, výrazně roste.

Hodnocení: +10
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.