3 minuty čtení

Internetový portál Yahoo nabídne obchodování s kryptoměnami

Šestá nejpopulárnější webová stránka na světě spustila službu, která čtenářům umožní obchodovat s Bitcoinem, Ethereem a dalšími altcoiny přímo prostřednictvím vlastní platformy.

Společnost Yahoo.com, která je podle serveru Alexa šestou nejnavštěvovanější webovou stránkou jak ve Spojených státech, tak globálně, oznámila tento týden spolupráci s vývojářem API TradeIT, aby umožnila svým uživatelům obchodovat s kryptoměnami v rámci Yahoo Finance.

Stejně jako u stránek s akciemi, jejichž obchodování na zmíněné platformě umožnila v loňském roce, uvidí nyní uživatelé tlačítka „koupit“ a „prodat“ i na každé stránce s cenovými údaji kryptoměn. K zahájení obchodování se přihlásí na účet u externího zprostředkovatele (Coinbase, Robinhood, atd.) a provedou nákupní nebo prodejní objednávku, a to vše bez nutnosti opuštění platformy Yahoo Finance.

“Jako významný poskytovatel finančních dat, ekonomických náhledů a redakčního obsahu neustále hledáme způsoby, jak lépe vyhovět hlasům návštěvníků naší platformy Yahoo Finance,“ uvedla Joanna Lambert, generální finanční a technologická manažerka společnosti Oath, mateřské společnosti Yahoo. “Už před rokem jsme zahájili svou integraci s TradeIT a umožnili lidem poprvé obchodovat na naší platformě Yahoo Finance. Jsme rádi, že tuto nabídku rozšíříme o kryptoměny, dále tak propojujeme naši nadšenou komunitu investorů s relevantním nástroji na naší důvěryhodné platformě.“

V současné době je funkce obchodování s kryptoměnami dostupná pouze pro mobilní aplikaci Yahoo finance ve verzi iOS, která se ve finanční kategorii aplikací řadí na 62. místo .

Někteří uživatelé už měli možnost vidět novou funkci na desktopových i mobilních webových verzích Yahoo finance během jednoho jediného dne, poté rozšíření opět zmizelo. Podle zástupkyně Oath probíhal pouze testovací běh platformy před jejím oficiálním uvedením do provozu, ke kterému dojde v následujících týdnech.

Yahoo kupuje 40 procent akcií tokijské kryptoměnové burzy

Pozoruhodné také je, že Yahoo Japan, které vzniklo jako joint venture podnik mezi Yahoo a japonskou Softbank už dále nebude pokračovat v tomto spojení ani pod tím to pojmenováním. Už v předchozím průběhu letošního roku oznámilo Yahoo , že kupuje 40 procent akcií tokijské kryptoměnové burzy. Zdá se, že má s tímto mladým odvětvím velké plány a nehodlá se o ně nijak dělit s konkurencí.

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.