2 minuty čtení

Zlato neprodávejte, do konce roku by mohlo stát až 2 tisíce dolarů, tvrdí uznávaný stratég

Pokud jste po nedávném překonání šestiletých maxim plánovali prodej svých zlatých investic, ještě si to raději rozmyslete. Podle Davida Roche z londýnské analytické společnosti Independent Strategy bychom se totiž do konce letošního roku mohli dočkat nových rekordů.

Cena zlata na konci června překonala šestiletá maxima, když překročila hranici 1400 dolarů za trojskou unci a přesně 25. června se zastavila na 1422 dolarech. Od té doby sice lehce klesla, ale stále se drží nad touto psychologickou hranicí.

Příležitost k prodeji? Někteří investoři jsou o tom přesvědčeni a začali zlato ze svých portfolií odprodávat. Podle Davida Roche, zakladatele londýnské analytické firmy Independent Strategy, to však může být chybné rozhodnutí, protože cena tohoto žlutého kovu by mohla i nadále mířit k severu.

„Ve skutečnosti jsou nyní vytvořeny ideální podmínky pro dosažení hranice 2 tisíc dolarů,“ řekl Roche v rozhovoru pro server CNBC.

Uznávaný stratég je přesvědčen, že dlouhotrvající globální napětí a vzrůstající nedůvěra vůči akciovým titulům povedou k dalšímu výraznému růstu tohoto cenného kovu. Opačným směrem by se pak měly vydat právě akciové tituly.

„Jsem přesvědčen o tom, že finanční trhy se během následujících měsíců rozpadnou jako hromada písku. Globální obchodní válka, do které jsou Spojené státy zapleteny, bude mít mnohem větší dopad, důvěra v akciové tituly kvůli tomu bude výrazně klesat,“ věští Roche.

Roche proto nyní všem svým klientům a investiční veřejnosti doporučuje zlato držet ve svém portfoliu a vyčkat na další dramatický nárůst ceny až k hranici 2 tisíc dolarů.

Zlato v červnu překonalo šestiletá maxima, bude růst pokračovat?

Hodnocení: +13
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.