Spustili jsme DISKUZNÍ FÓRUM! Zeptejte se na cokoliv, co vás zajímá.
15.02.2021 2 minuty čtení

Delnice podjetja Bumble so prvi dan na borzi zrastle za skoraj 64%

11.2.2021 se je borzi pridružilo novo podjetje – Bumble (BMBL). Že prvi dan se je cena povzpela od začetne 43 dolarjev na 70.31 dolarjev, skoraj 64 procentov. Z IPOjem so zbrali kar 2,15 milijard dolarjev, kar je več od pričakovanega...

11.2.2021 se je borzi pridružilo novo podjetje – Bumble (BMBL). Že prvi dan se je cena povzpela od začetne 43 dolarjev na 70.31 dolarjev, skoraj 64 procentov. Z IPOjem so zbrali kar 2,15 milijard dolarjev, kar je več od pričakovanega. [1]  Tako so na borzo dali 50 milijonov delnic. 
 

Podjetje ima dve aplikaciji – Bumble in Badoo, ki imata skupaj preko 40 milijonov uporabnikov mesečno. Od avgusta 2020 sta najhitreje rastoči aplikicaiji, ki ponujata zmenke preko interneta. Čeprav se sliši dobro, pa jih čaka težka naloga, saj imajo močno konkurenco. Trenutno je na trgu vodilna aplikacija Tinder, oz. Match Group, kateri jo lasti. Največja razlika med Tinderjem in Bumblom je ta, da morajo ženske narediti prvi korak. Zaradi tega, senežnejši spol rajši odloči za to opcijo, saj so tako zaščitene pred nezaželenimi sporočili. 

* Pretekla uspešnost ni zagotovilo za prihodnje rezultate

Sledeči finančni podatki so zagotovo eden od večjih razlogov, zakaj so se vlagatelji odločili za to podjetje.[2] Bumble je namreč v prvih devetih mesecih leta 2020 imel 416,6 milijonov dolarjev prihodka. Eno leto prej, v enakem obdobju, je imel 362,6 milijonov dolarjev prihodka. 

Čeprav je povprečen prihodek na uporabnika bil manjši, Shaukat pravi, da je to zaradi mednarodnega širjenja podjetja, ter npr. v Indiji ne morejo računati iste cene za Premium kot v ZDA. 

[1, 2] Pretekla uspešnost ni zagotovilo za prihodnje rezultate

Hodnocení: +5
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
Warengo Premium
Podpořte Warengo a získejte přístup k unikátnímu obsahu a funkcím