15.02.2021 2 minuty čtení

Luminar in Volvo objavila uspešne rezultate Lidar testov

Podjetji Luminar in Volvo sta svoje sodelovanje utrdila s pozitivnimi rezultati Lidar testov. Ti testi oziroma produkti so na voljo podjetjem, katera se ukvarjajo s proizvodnjo samovozečih avtomobilov. ProfitLevel v prispevku raziskuje, kakšna je pri

Podjetji Luminar in Volvo sta svoje sodelovanje utrdila s pozitivnimi rezultati Lidar testov. Ti testi oziroma produkti so na voljo podjetjem, katera se ukvarjajo s proizvodnjo samovozečih avtomobilov. ProfitLevel v prispevku raziskuje, kakšna je prihodnost partnerstva teh dveh podjetij. 

Od vstopa podjetja Luminar na borzo, se je cena delnice konstantno gibala okoli 10 dolarjev. V začetku meseca decembra prejšnjega leta, se je cena nenadoma povzpela na vrednost kar 41,80 dolarjev, ali okoli 400%. 

Luminar razvija lasersko tehnologijo, katera se uporablja v samovozečih avtomobilih. Rezultati so pokazali, da njihov senzor lahko zazna predmete, ki so oddaljeni kar 250 metrov od avtomobila. To pomeni, da se bo stopnja varnosti zvišala. Zato so pritegnili pozornost večjih proizvajalcev avtomobilov, kot so: Volvo, Toyota. Z njimi je sklenilo partnerstvo tudi podjetje DHL, kateri bo to tehnologijo uporabljal pri samovozečih tovornjakih. 

Za potezo, s katero so omogočili uporabo tehnologije tudi drugim podjetjem, so se odločili zato, ker so mnenja da bi to dodatno pripomoglo k varnosti na cestah, predvsem pri velikih hitrostih.

 

Robert Istenič, Head Analyst – Glavni analitik, ProfitLevel

Robert je končal ekonomsko šolo v Murski Soboti. Prve izkušnje je pridobil kot prodajni agent v telekomunikacijskem podjetju. Njegova strast za analize, raziskovanje in trgovanje z delnicami so ga pripeljale do zaposlitve pri ProfitLevel. Z uspešnim delom je hitro napredoval v senior analitika. Svoje analize ustvarja ter deli s svojimi strankami vsakodnevno. 

Hodnocení: +3
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.