2 minuty čtení

BNP Paribas Real Estate: V roce 2020 přibylo přes 650 tisíc m2 industriálních ploch

Téměř 680 000 m2 nových průmyslových prostor plánují developeři dodat v letošním roce na území České republiky. Z toho 350 000 m2 je již ve výstavbě.

V roce 2020 přibylo přes 650 tisíc m2 industriálních ploch, což celkovou nabídku posunulo přes hranici 9,2 mil. m2. Vzhledem ke stále rostoucí poptávce a aktivitě developerů lze očekávat dosažení 10milionového objemu nejpozději v prvním pololetí roku 2022.

Navzdory dílčímu poklesu výstavby v loňském roce vidíme řadu nových projektů i developerů. Reagují na novou vlnu poptávky především z e-commerce a operátorů na tuto oblast navázaných,“ konstatuje Dušan Drábek, vedoucí oddělení pronájmu průmyslových a logistických nemovitostí v mezinárodní poradenské společnosti BNP Paribas Real Estate.

CBRE zajistila rozsáhlé pozemky pro novou logistickou halu u Hradce Králové

 Na konjunktuře výstavby průmyslových prostor se podepisuje zvýšená aktivita nájemců. Poslední kvartál loňského roku byl se 459 760 m² hrubé realizované poptávky vůbec nejsilnějším čtvrtletím od roku 2016. „Dokladem růstu celého segmentu, za nímž stojí expanze online obchodu, je oživení developmentu v regionech,“ konstatuje Kamila Breen, která v BNP Paribas Real Estate vede oddělení průzkumu trhu a poradenství. Zjednodušeně lze říci, že industriální sektor rostl i v důsledku vynuceného útlumu tradičních maloobchodních formátů.

Více ZDE: RETREND.cz

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.