25.01.2021 2 minuty čtení

Novi kitajski IPO v letu 2021 – RLX Technology Inc

Kmalu po začetku novega leta se borzi priključuje naslednje kitajsko podjetje – RLX Technology Inc. ProfitLevel analizira vse podrobnosti IPOja ter pomembne podatke glede vodilnega proizvajalca “vejpov” na Kitajskem.

Kmalu po začetku novega leta se borzi priključuje naslednje kitajsko podjetje – RLX Technology Inc. ProfitLevel analizira vse podrobnosti IPOja ter pomembne podatke glede vodilnega proizvajalca “vejpov” na Kitajskem.

Zagotovo ste opazili, da se v zadnjih letih trend kajenja spreminja. Ljudje se radi zatečejo k “bolj varnim” načinom vnašanja nikotina v telo. Tako smo dobili naprave imenovane “Vape” oz. če poenostavimo, elektronska cigareta. Kot v večini držav po svetu, kjer je obvezno da je na škatlicah opozorilo o nevarnosti kajenja, kitajska ni nobena izjema. Zato tudi raziskava trga iz leta 2018, ResearchAndMarkets, predvideva rast podjetja.  

Podjetje RLX je bilo ustanovljeno leta 2018. V prvih devetih mesecih v letu 2020 je zaslužilo 342.2 milijonov dolarjev, kar 93% več kot leto prej. Kljub temu, da je podjetje mlado, si že lasti 62,6% trga, kar ga postavlja na prvo mesto na Kitajskem. Z več kot 100 distributerji, pokrivajo okoli 250  mest. CIC študija, naročena in financirana iz strani RLX podjetja je pokazala, da ima več kot 100.000 trgovin vsaj en njihov izdelek. 

 

Po zadnjih podatkih o zaslužku, lahko zaključimo, da ima:

  • močno rast dohodka,
  • rastoč dobiček in neto prihodek,
  • močno povečan pretok denarja.

IPO ima predviden vstop na borzo v petek, 22.1.2021, s ceno delnice okoli 10 ameriških dolarjev. Kakorkoli, so to samo špekulacije ter se cena ob vstopu lahko razlikuje od navedene.

Robert Istenič, Head Analyst – Glavni analitik, ProfitLevel

Robert je končal ekonomsko šolo v Murski Soboti. Prve izkušnje je pridobil kot prodajni agent v telekomunikacijskem podjetju. Njegova strast za analize, raziskovanje in trgovanje z delnicami so ga pripeljale do zaposlitve pri ProfitLevel. Z uspešnim delom je hitro napredoval v senior analitika. Svoje analize ustvarja ter deli s svojimi strankami vsakodnevno. 

Hodnocení: +3
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.