06.01.2021 2 minuty čtení

Delnica podjetja Virgin Galactic padla za 7,7 procentov

Po božičnem premoru, se je vrednost delnice spustila za 7,7%. Ker ni pojasnila, strokovnjaki ugotavljajo, da je razlogov lahko več. ProfitLevel preučuje, ali se podjetje lahko kljub padcu pobere in spet dvigne na približno 34 dolarjev.

Delnice Virgin Galactic so imele v zadnjem obdobju kar nekaj vzponov in padcev. Če vzamemo za primer, samo v decembru lani je dosegla najvišjo vrednost 33,80 dolarjev ter na koncu leta bila vredna »le« 23,73 dolarjev. Ni pa vse tako črnogledo, saj je od začetka novembra do 7.12.2020 zrastla za skoraj 17 dolarjev, se pravi imela skoraj 100% rast.  

Razlog za padec cene po božiču, ugotavljajo strokovnjaki, naj bi bil neuspel poizkus vzleta v vesolje. Čeprav je podjetje lastnikom delnic zagotovilo, da delajo s polno močjo, da bi čimprej dosegli rezultate, pa so se vseeno nekateri odločili, da je čas za prodajo. Drugi razlog, ki naj bi tudi imel precejšen vpliv, je trenutna pandemija, ki se je razširila po svetu. Ta namreč zavira razvoj same proizvodnje. Tretji, vendar ne zadnji, je objava podatkov, koliko stane proizvodnja novega motorja, saj ga morajo po vsakem letu zamenjati. Zaenkrat naj bi cena proizvodnje bila okoli 250.000 dolarjev, vendar so prepričani, da se bo s časom ta strošek manjšal. 

Kakorkoli, podjetje ima dobro vizijo ter jasno zastavljene cilje. Ukvarjajo se s proizvodnjo raket za komercialni polet v vesolje. To pomeni, da bo vsak ki si bo kupil karto, lahko poletel med zvezde. Čeprav so na začetku oglaševali ceno vstopnice za 250.000 dolarjev, pa so jo sedaj že spremenili na 416.667 dolarjev. 

Kakšno pa je vaše mnenje o podjetju, ter kakšne so vaše napovedi za njih? 

 

Robert Istenič, Head Analyst – Glavni analitik, ProfitLevel

Robert je končal ekonomsko šolo v Murski Soboti. Prve izkušnje je pridobil kot prodajni agent v telekomunikacijskem podjetju. Njegova strast za analize, raziskovanje in trgovanje z delnicami so ga pripeljale do zaposlitve pri ProfitLevel. Z uspešnim delom je hitro napredoval v senior analitika. Svoje analize ustvarja ter deli s svojimi strankami vsakodnevno. 

Hodnocení: +3
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.