04.01.2021 1 minuta čtení

Walmart sklenil partnerstvo s podjetjem FedEx

Ameriška veriga trgovin Walmart je s Fedexom sklenila partnerstvo, saj povečuje svojo spletno prodajo. S tem je postal večja konkurenca Amazonu. ProfitLevel raziskuje, kako bo to vplivalo na delnice.

Cena delnice podjetja Walmart je v sredini meseca marca 2020 znašala pičlih 104,05 dolarjev, vendar se je do 28.12.2020 dvignila za kar 37,91% na 143,50 dolarjev. Družba RBC Capital Mkts napoveduje rast cene na 170 dolarjev. Prav tako se je podjetje znašlo na seznamu »Nakup dveh najboljših delnic trgovin za prihodnje desetletje.« (Motleyfool)

 

Lastniki delnic z veseljem pogledajo rezultate leta 2020, saj so le-ti kljub pandemiji narastli za 21%. Podjetje deluje že več kot 60 let, vendar se še vedno drži istega načela: ugodna ponudba. Več kot očitno to načelo deluje, saj imajo tedensko okoli 265 milijonov strank. Tako so se v tretjem četrtletju prihodki dvignili za 6,1% na 135,8 milijard dolarjev. Dobri rezultati ter uspešnost pa delujeta pozitivno tudi na dividende. Letos so namreč bile 1,51%. 

Da bi še povečali ponudbo strankam, so se odločili za spletno prodajo. S tem so predstavili program Walmart+. Letna naročnina je 98 dolarjev, stranke pa s tem dobijo: brezplačno dostavo, hitrejši ter lažji proces na blagajni ter popust na gorivo. 

Z željo po povečanju, so sklenili partnerstvo s podjetjem Fedex, ter tako postali resna konkurenca gigantu Amazonu. Za piko na I so uvedli tudi brezplačna vračila. 

Robert Istenič, Head Analyst – Glavni analitik, ProfitLevel

Hodnocení: +4
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.