2 minuty čtení

Amazon a Formule 1

Amazon aktivně vyjednává o možnostech streamingu závodů Formule 1

Formule 1, motoristický sport vlastněný společností  Liberty Media Formula One  (NASDAQ: FWONA ) (NASDAQ: FWONK ), je v „aktivním rozhovoru“ s  Amazon.com, Inc.  (NASDAQ: AMZN ) o streamování jejích závodů Grand Prix, uvádí  Financial Times.

     Co se stalo:  Formula One je nejcennější světová série motoristického sportu. Odcházející generální ředitel F1, Chase Carey, řekl Financial Times, že vede „věcné diskuse s Amazonem a všemi globálními digitálními platformami“ pro nové screeningové dohody.  Carey uvedl, že platformy pro online streamování jsou důležitými potenciálními partnery a slouží společnosti F1 jako příležitost k rozšíření svého podnikání. Údajně chce F1 rozšířit své publikum a zaměřit se na mladší fanoušky, kteří přecházejí na sledování sportu spíše než na tradiční televizní sítě.

       Proč na tom záleží:  F1 je pod tlakem, aby našla nové zdroje příjmů poté, co pandemie vedla v prvních devíti měsících roku 2020 k provozním ztrátám ve výši 363 milionů USD, uvádí FT. Společnost Liberty Media byla nucena přestavět polovinu své pracovní síly a v dubnu vložila hotovost 1,4 miliardy dolarů, aby vydržela pandemii.  

         Financial Times uvádí, že Amazon se k příběhu nevyjádřil, ale jedná se o jednu z nejagresivnějších platforem, které se ucházejí o práva na živé sporty po celém světě. 

            Amazon má zajištěná práva na streamování zápasů národní fotbalové ligy v USA a anglické Premier League ve Velké Británii. Jeff Bezos vedený internetový gigant se také  snaží expandovat  na trhu streamování horkých kriketů v Indii. Facebook, Inc  (NASDAQ: FB ) se také připojil  k rozjetému vlaku  v Indii.

             Financial Times  konstatuje, že Amazon a další streamovací platformy se zdráhají nabídnout obrovské peníze za práva, které vysílací společnosti dříve zaplatily za F1. Největší vysílací smlouvou pro F1 je společnost Sky ve Velké Británii, která do roku 2024 vydělala 250 milionů dolarů ročně.

Hodnocení: +10
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.