5 minut čtení

Máte volných 30 000 Kč? 3 akcie, které mohou v příštích 4 letech ztrojnásobit svou hodnotu

Díky současnému politickému a ekonomickému vývoji ve Spojených státech amerických, mohou být právě tyto 3 akcie v příštím pár letech nezastavitelné. Nevíte-li kam investovat volných 30 000 Kč, zauvažovat můžete právě o těchto společnostech.

Americkou ekonomiku čekají velké změny. Minulý týden byla pracovníkům v první linii poprvé ve velkém podávána vakcína proti koronaviru, schválená k nouzovému použití. Na základě silné klinické účinnosti několika kandidátů na vakcínu, které jsou v pozdním stádiu vývoje, se konečně zdá, že by mohl být konec #pandemie na dohled.

Nově zvolený americký prezident Joe Biden bude v průběhu ledna slavnostně uveden do svého úřadu a očekává se, že bude prosazovat další fiskální stimuly, zatímco se Fed bude držet svých extrémně nízkých úrokových sazeb.

Jinými slovy jsou připraveny kulisy, aby americký akciový trh zažil v příštích 4 letech výrazný býčí růst. Ne každé akcii se však bude dařit stejně. Následující tři však mají slušnou šanci ztrojnásobit svou hodnotu ve střednědobém horizontu.

Trupanion (NASDAQ: $TRUP)

Bez ohledu na to, která politická strana ovládá Bílý dům a Kongres, jedním z trendů, který nikdy nezpomaluje, jsou výdaje na domácí mazlíčky. Podle údajů American Pet Products Association se výdaje domácností na domácí mazlíčky nesnížily ani v jednom roce za poslední čtvrtstoletí. Od roku 1988 se počet amerických domácností, které vlastní domácí zvíře, zvýšil o 11 procentních bodů na 67%. To je téměř 85 milionů domácností v USA s domácím mazlíčkem, což pro #Trupanion představuje neuvěřitelnou příležitost.

Jedná se o poskytovatele pojištění pro kočky a psy, kterému se za dvě desetiletí zatím podařilo oslovit pouze necelá 2 % severoamerického trhu. I když se to může zdát jako poměrně neuspokojivé číslo, rovněž naznačuje, jaký prostor má společnost pro let vzhůru.

Trupanion soustavně zvyšuje počet svých zákazníků, které mu platí pravidelné pojistné, o dvouciferné procento každý rok. Nevidím důvod, proč by to nemohlo pokračovat po celou dobu Bidenova prezidentského období – příští 4 roky. Mějte na paměti, že výnosy z pojistného bývají velmi vysoké a velmi předvídatelné.

Dvě desetiletí na trhu umožnili společnosti rovněž vybudovat pevný vztah s veterináři a veterinárními klinikami. I když se očekává nárůst konkurence v oblasti pojištění domácích zvířat, vztahy, které má nastolené Trupanion ve veterinární komunitě, jsou neocenitelné.

Hodnota akcií #TRUP za posledních 12 měsíců. | Zdroj: finance.yahoo.com

Fastly (NYSE: $FSLY)

Pandemie COVID-19 zcela narušila tradiční pracovní a maloobchodní prostředí. Tlaky na přechod k elektronickému obchodování a cloudovým řešením v případě podniků však jen tak neustoupí ani po skončení nynějšího martýria. To znamená, že extrémně úspěšná cloudová společnost #Fastly má skutečnou šanci ztrojnásobit svou hodnotu během následujících 4 let.

Řešení společnosti zajišťují, aby se obsah dostal ke koncovému uživateli co nejrychleji a nejbezpečněji, přičemž její služby jednoznačně mezi klienty rezonují. Celkový počet zákazníků, tržba na jednoho podnikového zákazníka, návratnost kapitálu i hrubá zisková marže – to vše rostlo během jednoho z nejnáročnějších let zaznamenaných v americké ekonomice za poslední desetiletí.

Investoři se navíc v posledním čtvrtletí dozvěděli, že jsou tržby společnosti poháněné mnohem diverzifikovanějším portfoliem zákazníků než pouze TikTokem. V říjnu společnost lehce revidovala prognózu tržeb za 3. čtvrtletí směrem dolů, aby do ní zahrnula restriktivní opatření vůči TikToku v USA. ByteDance (mateřská společnost TikTok) většinu dat stahovala ze sítě Fastly. Během první poloviny roku 2020 představoval TikTok 12 % tržeb Fastly. Přesto i bez významných příjmů z TikToku vzrostly tržby společnosti Fastly za 3. čtvrtletí o 42 % oproti předchozímu roku, přičemž došlo k podstatnému rozšíření výdajů od stávajících klientů.

Růst tržeb a poté i ziskovosti je přitom základním kamenem růstu akcií pro dlouhodobé investory.

Hodnota akcií #FSLY za posledních 12 měsíců. | Zdroj: finance.yahoo.com

Etsy (NASDAQ: $ETSY)

Skvělé akcie se mohou i nadále překonávat, proto nabízí rychle rostoucí e-commerce společnost #Etsy rovněž investorům šanci ztrojnásobit svou investici během býčího trhu za vlády Joe Bidena.

Etsy skutečně těží z pandemie COVID-19. Přibližně 11 % tržeb společnosti ve třetím čtvrtletí pocházelo z roušek. Spotřebitelé se však naučili nakupovat online, aby se vyhnuli kamenným maloobchodním prodejnám, u těchto nákupních zvyklostí už také ve velké míře zůstanou.

Společnost pak charakterizují hned dva růstové faktory, které zajistí, že její akcie zůstanou i po opadnutí pandemie nadále velmi silné. V prvé řadě Etsy ovládá své online tržiště, které je zodpovědné za lví podíl na výnosech společnosti, přičemž je velmi pozoruhodné, jak stávající zákazníci výrazně zvýšili své výdaje. Zaměření společnosti Etsy na malé podniky a přizpůsobení nákupního procesu velmi rezonuje mezi zákazníky, kteří se rádi vracejí.

Druhou hnací silou Etsy, která podporuje dvouciferný růst společnosti jsou její služby. Etsy může vybírat poplatky od podniků, které chtějí propagovat své produkty na platformě společnosti. Probíhá také testování video reklamy s cílem podpořit zapojení spotřebitelů a dosažení tak dalšího růstu tržeb. Příjmy z reklamy přitom charakterizuje mnohem vyšší marže.

Nebylo by překvapením, kdyby se tržby Etsy a cena akcií v příštích čtyřech letech ztrojnásobily.

Hodnota akcií #ETSY za posledních 12 měsíců. | Zdroj: finance.yahoo.com

#akcie #americkeakcie #investovani #akciovytrh #domacimazlicci #pojisteni #pojistovna #cloud #cloudcomputing #ecommerce #elektronickyobchod

Hodnocení: +59
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • ETSY v portfoliu mám a je to má nejvýdělečnější akcie - vydělává mi kolem 7.000 USD... :-)  , ale pozor, bylo to nakoupeno ve správný moment, dnes je spíše v kategorii držet, žádná akce, další vysoký růst se nepředpokládá. FSLY a TRUP dnes v technické analýze nevypadá dobře, nekupoval bych...Uvidíme, jaké budou výsledky všech tří akcií v dalším čtvrtletí... Pak situaci znovu vyhodnotím... V tomto okamžiku bych nekoupil ani jednu ze 3 akcií, není ten správný okamžik pro vstup do obchodu, i když akcie jako takové špatné nejsou.  Jsou tu lepší příležitosti...

    +23
    • Tohle slyším nerad. Zrovna před pár dny jsem Etsy nakoupil, za 10k. Důvodem byl i fakt, že tuto platformu využíváme pro prodej výrobků a jejich vylepšení směrem k monetizaci jde stále kupředu. Růst v tomto roce bych však hodně podmínil Covidem a orientací vysokého počtu prodejců rukodělných věcí do online prostředí. Tím padem i vyššími tržbami. Uvidíme, jak se to dál vyvine, dle mne zde prostor pro růst stále je. 

      0
    • @pavelTesarik Pokud má akcie hodnocení držet, není to žádná tragédie, jen to říká, že momentálně není vhodný čas pro nákup. Rozhodně to není pokyn prodat, zbavit se akcie.  Největší cenové pohyby v hodnotách akcií jsou zpravidla po zveřejnění kvartálních výsledků. Bude-li další čtvrtletí úspěšné, akcie zase povyroste... 

      +2
  • Všechny společnosti během roku znásobily hodnotu svých akcií několikrát. Opravdu si myslíte, že je tam takový prostor pro růst?

    +11
  • Myslím si, že všechny 3 akcie jsou na topu a v následujícím roce budou padat. Určitě bych teď nekupoval.

    +5