1 minuta čtení

Nemovitost pod stromeček – trend letošních Vánoc?

Vzhledem k průběhu roku jsou letošní Vánoce trochu jiné, než tomu bývalo. Lístky na koncert nebo do kina jsou kvůli koronaviru velmi rizikovým nákupem. Proto se někteří Češi pouští do dárků, jako jsou nemovitosti.

„V poslední době evidujeme zvýšený zájem o koupi nemovitosti pro jiné lidi, než je samotný kupující. Nejčastěji takové kupce najdeme mezi partnery, nebo rodiči, kteří chtějí svým dětem zajistit bydlení.“ vysvětluje Kryštof Kubajko z portálu Videobydleni.cz

Ačkoliv ceny nemovitostí dlouhodobě rostou, zájem rozhodně neklesá. Navíc kvalitní nemovitosti z realitních portálů mizí rychleji, než je obvyklé.

„Pokud je nemovitost kvalitní, za příznivou cenu a v dobré lokalitě, moc se na našem realitním portálu neohřeje.“ popisuje současnou praxi Tomáš Urbánek z Realitymat.cz

Mezi zájemci o nemovitost vyhrávají menší byty o dispozici 1+kk až 2+1. Tyto byty jsou vhodné pro „začátek“ a navíc je jejich pořizovací cena mnohem dostupnější než u větších bytů.

Negativní očekávání na realitním trhu se rozhodně nevyplňují. Místo toho, aby nemovitosti zlevňovaly a klesala poptávka, tak poptávka i ceny neustále rostou.

Investice do nemovitostí určitě není krok vedle, ani v období krize.

    Jak jste na tom s investicemi do nemovitostí Vy? Pochlubte se nám! ?

 

Zdroj: roklen24.cz

Hodnocení: +9
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.