2 minuty čtení

Pandemie není hlavním problémem naší ekonomiky

Pandemie způsobila, že globální dluh neustále roste. Věděli jste ale, že globální dluh už dosáhl svého vrcholu v roce 2019?

Globální dluh

Očekává se, že globální dluh do konce tohoto roku vzroste na 277 bilionů dolarů. Za jeden rok došlo k masivnímu nárůstu o 15 bilionů ve snaze zmírnit dopady pandemie. Ale je tu jeden zásadní problém. Většina tohoto dluhu je neproduktivní. Vlády a korporace tak udržují nafouknutou bublinu současných výdajů, která neprodukuje žádnou ekonomickou návratnost. Je proto velmi pravděpodobné, že až pandemie ustoupí, bude tento dluh nadále růst.

Velký reset

V souvislosti s tím představilo Světové ekonomické fórum „Velký reset“. Velký reset má mnoho podob a jeho část využívá příležitosti k „formování hospodářského oživení a budoucího směřování globálních vztahů, ekonomik a priorit“. Podle Světového ekonomického fóra se svět musí přizpůsobit a také nasměrovat trh ke spravedlivějším výsledkům. To v podstatě znamená začátek čtvrté průmyslové revoluce.

Čtvrtá průmyslová revoluce

Pandemie nám umožnila nahlédnout do soukromého sektoru, který s krizí bojuje více než statečně. Ačkoli mnoho podniků zkrachovalo, mnoho z nich také stále zůstává nad vodou a dokázalo se přizpůsobit potřebám doby. Náhlá úprava, jako je práce z domova, se ukázala jako dobrý krok a otevřela zaměstnancům nové příležitosti. Nezdá se však, že by řešení, regulace a omezení, zavedená vládami, globálně řešila problém hospodářské krize. Je pravděpodobnější, že současnou situaci ještě zhorší. Jsme tak všichni okolnostmi tlačeni k rychlejšímu přechodu na nové technologie, online způsoby práce a další znaky čtvrté průmyslové revoluce. Mezi odvětví, která pandemií získala, patří také digitální měny. Dochází k jejich velkému rozmachu a širší adopci jak jednotlivci, tak institucemi.

Závěr

Pandemie přišla náhle a velmi zasáhla svět. Nic už nebude stejné, jako před pandemií, až pandemie jednoho dne ustoupí. Digitální měny nabízejí alternativu ke stávajícímu platebnímu systému a tato alternativa se brzy může stát pro všechny realitou. Buďte napřed a začněte využívat tuto novou technologii už dnes. 

Zdroj: zerohedge.com

#ekonomickakrize #investice #investovani #globalnidluh #pandemie #platonfinance

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.