4 minuty čtení

Kryptoměny - kde se dozvědět relevantní informace?

Sdílím zdroje, ze kterých sám čerpám informace.

Proč je potřeba osvěta? - Aby se nováčci hned na začátku nevypekli!

Jsem fanouškem tohoto odvětví už několik let a proto jsem, asi jako ostatní fandové krypta, oslavoval překonání a následně dosažení nového cenového maxima na nejznámější kryptoměně - bitcoin (BTC) téměř jako předčasné Vánoce či Silvestra. Připomínám, že na posledním topu byl BTC v prosinci 2017 - tzn. 3 roky trvalo, než se dostal zpět a nemalé procento lidí, kteří tehdy nakoupili nějakou část dokázalo "prohodlovat" až dosud. (HODL - vzniklo zkomolením původního slova Hold - a "hodler" je tedy člověk, který nakoupil a drží, bez toho aniž by prodával, svoje krypto s výhledem třeba na 5, 10 nebo i více let). Pokud by tedy nikdo za celou tu dobu neprodal ani kousek, dnes by bylo 100% držitelů "v plusu".

Díky tomuto vývoji se kryptoměny samozřejmě dostávají i do mainstreamu a těší se neobvyklému zájmu médií (TV nesleduju, ale určitě na Nově už něco proběhlo) a spousta lidí, která o kryptu slyšela poprvé nebo ještě teprve uslyší, pravděpodobně zopakuje stejnou chybu z důvodu vzrůstajícího FOMO (fear of missing out = nenechám si ten vlak ujet), jako ti, kteří nakupovali na topu v prosinci roku 2017 s vidinou, že v lednu si jdou objednat nové Lambo. Takto to opravdu nefunguje!

Dnes už naštěstí existuje spousta kvalitních zdrojů, kde si lze nastudovat úplné základy a pak i dále sledovat vývoj, kterým se kryptonové odvětví ubírá. Jelikož chci pomoci, aby se na této vlně spálilo co nejméně nových lidí, zveřejním zdroje, ze kterých čerpám já sám osobně, plus si dovolím přidat pár postřehů, aby se noví zájemci o krypto mohli co nejlépe připravit na to, co je ve světě krypta může potkat.

Na co si na začátku dát pozor?

  • Nechtějte být přes noc milionáři - tento trh je stále ještě velice malý, neregulovaný a "velké ryby" (instituce, které aktuálně nakupují za stovky miliónů dolarů, dokážou cenu vždy "přiklonit" tam, kam potřebují)
  • Svoje krypto uchovávejte na hardwarových (HW) peněženkách! (Pokud nevlastníte svoje privátní klíče, nevlastníte svoje kryptoměny!!!) - na burze má moc nad "vašimi" kryptoměnami burza!!! Stejně tak jako na účtu v bance s vašimi penězi nakládá banka.
  • Netrejdujte! - podobně jako u akcií - se málokomu podaří zvýšit svůj kapitál pomocí tradingu. Sám jsem se postupně dopracoval k metodě DCA (dolar cost averaging - postupné přikupování, které lze krásně zautomatizovat) a ušetří vám spoustu šedivých vlasů při sledování červených svíček na grafech
  • Krypto neodpouští chyby - ano - zde je každý 100% zodpovědný za svoje jednání. Například při odesílání coinů z burzy na zmíněnou peněženku se jen "překliknete" v zadání konkrétního coinu a odešlete BTC na adresu BCH a v tu ránu jste celou odeslanou částku pohřbili a už ji NIKDY nedostanete zpět. (lepší opravdu natrénovat na malých částkách po pár dolarech, než zbrkle poslat 1000 USD na špatnou adresu). Ano, ještě jenou opakuji - NEEXISTUJE KROK ZPĚT = nenávratně jste přišli o celou částku!!! (Vím o čem mluvím, samotnému se mi to povedlo, byť to nebylo v dolarech moc ale i tak to nepotěší)

 

Slibované zdroje

Uvádím jen CZ a SK zdroje, na další narazíte v průběhu jejich studia

 

YouTube:

Bitcoinovej Kanál

KRYPTO Mates

Bitcoin - Investici do budúcnosti BFI

KryptoVláďa

Trader 2.0

Investicniweb

Investocka

 

Web:

kryptomagazín.cz

 

Většina má kromě aktuálního dění i nějakou sekci o základech, takže každý si jistě najde svůj oblíbený zdroj.

Můj nejoblíbenější je aktuálně Bitcoinovej Kanál - proto je na prvním místě. Stručný, jasný, přehledný.

 

Přeji všem, kteří věnují čas přípravě a vrhnou se do objevování kryptosvěta krásná budoucí zhodnocení!

#kryproměny #krypto #bitcoin #BTC

Hodnocení: +15
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Výborně! ? tomu říkám reakce na komentář... díky ?

    +3
  • Tyto všechny i mnohé další zdroje pravidelně navštěvuji a sleduji. Ale i tak díky za článek, věřím, že ostatním určitě bude přínosný. Učte se a buďte opatrní, v kryptosvětě se pořád něco děje. Je potřeba mít aktuální informace.

    +1
  • Díky za tipy! ?

    0