17.12.2020 2 minuty čtení

Palantir podpisal novo partnerstvo z FDA

Podjetje Palantir Technologies je naznanilo, da so podpisali novo pogodbo z FDA (Food and Drug Administration), katera je vredna 44,4 milijonov ameriških dolarjev.

S tem podaljšanjem je Palantirju zaupano upravljanje s podatki ter uporaba njihovih analitičnih rešitev. ProfitLevel poroča, kaj to pomeni za Palantir Technologies. 
 

Pogodba z FDA predstavlja največje partnerstvo do sedaj. Palantirjevi programi bodo računalniškemu oddleku, analitikom, zdravstvenim pisarnam in drugim omogočili lažje sledenje podatkom, ter jih tako izkoristili 100%. 

Palantir je na trg vstopil 30.9.2020 s ceno 9,50 dolarjev na delnico. Danes pa je le ta vredna kar 25,25 dolarjev. To pomeni, da je rast delnice v zgolj dveh mesecih in pol skoraj 300 procentna. 

Vrednost delnice je trnutno vrtoglava, kar pomeni da se lahko poveča konkurenca. Prav tako analitiki menijo, da bi novi predsednik ZDA, Joe Biden, lahko negativno vplival na podjetje. 

Palantir Technologies Inc. je programsko podjetje, ki gradi podatkovne platforme za uporabo v organizacijah s kompleksnimi in občutljivimi podatkovnimi okolji. Od izdelave varnejših avtomobilov pa vse do odkrivanja novih zdravil, Palantir pomaga strankam tako v zasebnem kot javnem sektorju spremeniti način uporabe in obdelave njihovih podatkov. 

 

 

viri: 

https://finance.yahoo.com/news/palantir-technologies-expands-fda-partnership-140000517.html

https://finance.yahoo.com/news/palantir-wins-fda-contract-power-154223529.html

https://finance.yahoo.com/news/palantir-likely-hurt-competition-political-192059632.html

https://finviz.com/quote.ashx?t=PLTR&ty=c&ta=1&p=d

https://www.investing.com/equities/palantir-technologies-inc

Robert Istenič, Head Analyst – Glavni analitik, ProfitLevel

 

Robert je končal ekonomsko šolo v Murski Soboti. Prve izkušnje je pridobil kot prodajni agent v telekomunikacijskem podjetju. Njegova strast za analize, raziskovanje in trgovanje z delnicami so ga pripeljale do zaposlitve pri ProfitLevel. Z uspešnim delom je hitro napredoval v senior analitika. Svoje analize ustvarja ter deli s svojimi strankami vsakodnevno. 

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.