4 minuty čtení

Je sociální trading budoucností burzovního obchodu?

Internet bezpochyby přinesl revoluci ve společenských interakcích, přičemž sociální média jako Facebook, Twitter, Skype, WhatsApp a další platformy mění způsob, jak spolu lidé vzájemně komunikují. Proč by tedy sociální trading nemohl být dalším zlomovým momentem například i pro kryptoobchod nebo tradiční obchodování na trzích všeobecně.

Dopad sociálních médií je dobře zdokumentován a těžko ho lze nějak zpochybňovat. Nejenže umožňují jednotlivcům dozvědět se, co se děje v životech ostatních lidí, ale mají také dalekosáhlé dopady na řadu průmyslových odvětví – včetně finančního průmyslu. Sociální interakce rovněž podporují decentralizaci moci, jak je vidět například ve crowdfundingových projektech.

Nyní se sociální média začínají infiltrovat i do obchodování na finančních a digitálních trzích, což by pro ně mohlo znamenat další zlomový moment. Obchodování se již stává více sociálním právě díky kryptoměnám. Dříve byl Forex nebo obchodování na burze pro běžného člověka z velké části nepřístupný. Obchodování se věnovala poměrně vybraná skupina investorů disponující velkými objemy peněz, vysoce kvalifikovaní profesionálové, kteří využívali k obchodování nákladných a složitých přístupů.

S Bitcoinem a dalšími kryptoměnami je každý schopen začít obchodovat i s malými částkami. S posledními novinkami už neexistuje nedostatek dostupných zdrojů určených pro vzdělávání nových investorů. A právě jeden z těchto zdrojů, který je k dispozici všem, je nový způsob sociálního obchodování. To umožňuje lidem kopírovat obchody od poskytovatelů signálů a učit se tak ze strategií úspěšných obchodníků.

Obchodujte s přáteli

Již dnes existují platformy, které jsou určeny pro sociální obchodování. Představují poskytovatele odborných signálů a analytických nástrojů, kromě toho sdílí strategie a zveřejňují tržní prognózy nebo umožňují automatické kopírování obchodů. Tyto platformy mohou být užitečné nejenom nováčkům v oboru, ale i profesionálním traderům, kteří se snaží zlepšit své dovednosti porovnáváním svých znalostí s dalšími odborníky.

Sociální obchodování však přesahuje rámec jednoduchého kopírování obchodů – poskytuje také místo pro tradery, kde mohou komunikovat s podobně smýšlejícími lidmi, diskutovat o současných tržních podmínkách, rozebírat s ostatními lidmi momentální obchodní výsledky, a to celé v reálném čase.

Sociální obchodován přesahuje rámec pouhého kopírování obchodů

Příklady platforem, které nabízejí sociální obchodování zahrnují eToro, Xsocial, GetBux, NAGA TRADER a Zulu Trade. Není žádným překvapením, že se může každá z těchto platforem pochlubit vlastním seznamem výhod.

Co nám mohou nabídnout jednotlivé platformy?

Zulu Trade nabízí více než 50 zprostředko­vatelů po celém světě, a kromě toho je také skutečně aktivní a specializovanou platformou s možností živých rozhovorů. Na své domovské stránce se objevují poskytovatelé hodnocených signálů s detaily ohledně jejich úspěšnosti, strategií a aktuálních obchodech.

Na druhé straně GetBux nabízí obchodování s akciemi, indexy i měnami, přičemž se snaží pomoci skutečně každému. Nováčci navíc mohou začít na demo účtu, předtím než vloží do obchodování své skutečné finanční prostředky.

NAGA TRADER vystupuje z davu s platformou, která nabízí více než 700 instrumentů, což z ní dělá jednu z největších dostupných sociálních platforem. Také přijímá kryptoměny jako Bitcoin nebo Litecoin. Kromě toho nabízí robustní integraci umělé inteligence, která funguje jako portfolio manažer NAGA protector, který zajišťuje zisky při omezení ztrát. Platforma zároveň uživatelům poskytuje aktuální informace a nejdůležitější zprávy z vybraných odvětví.

A nakonec eToro, které spojuje v podstatě specifika všech výše zmíněných platforem, a k tomu v letošním roce i spustilo svou verzi pro Českou republiku.

Sociální trading může být skutečně budoucnost obchodování. Těší se stále větší popularitě a rozhodně nabízí zajímavou alternativu nejenom pro začínající obchodníky, kteří se ostýchají obchodovat na vlastní pěst.

Hodnocení: +2
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Já už jsem zkoušel přes to eToro i obchodovat a zajímá zkušenost :-) ...hlavně jako uspěšný trader máte možnost získat vedlejší přivýdělek prostřednictvím dalších lidí, co kopírují vaše obchody ;-)
    0
    • Taky mám s eToro zkušenost...asi né tak úspěšnou jako vy..ale rozhodně za to nemohla platforma, ale spíše má horká hlava :D
      0