5 minut čtení

YUMC

Jak obchodovat s tímto rychlým občerstvením pro silné zisky

     Yum China Holdings Limited (YUMC) je přední čínská cateringová společnost, která se zavázala stát se světově nejinovativnějším průkopníkem v oblasti stravování. Od otevření první restaurace v roce 1987, ke konci září 2020 společnost Yum China v Číně zahrnuje všechny provincie, obce a autonomní regiony (kromě Hongkongu, Macaa a Tchaj-wanu) a provozuje více než 10 000 restaurací ve více než 1400 městech. V roce 2020 se společnost Yum China umístila na 361. místě v seznamu Fortune 500. Společnost Yum China byla vybrána do Bloomberg Gender Equality Index pro dva po sobě jdoucí roky v letech 2019 a 2020 a byla jí udělena certifikace China Top Employer. Yum China získala Cenu OSN pro ženy za rok 2020 „Principy posílení postavení žen“ (WEPs) China Community and Industry Participation Award. Společnost Yum China byla jmenována lídrem v oboru do roku 2020 indexu udržitelnosti Dow Jones a byla také zahrnuta do světového indexu udržitelnosti Dow Jones 2020 (DJSI World) a indexu rozvíjejících se trhů (DJSI Emerging Markets). Společnost Yum China získala hlavní cenu Harvard Business Review za rok 2020 „Ram Charan“ cenu za praktickou správu a cenu za protiepidemickou akci.  To jsou jen některá ocenění rozvíjející se společnosti

     Poté, co byla společnost Yum! vyčleněna z Yum! Brands (YUM), byla 1. listopadu 2016 samostatně kótována na newyorské burze cenných papírů se symbolem akcií YUMC. Společnost Yum China vlastní výlučná práva na provozování a autorizaci tří amerických značek KFC, Pizza Hut a Taco Bell na čínském trhu a plně vlastní značky restaurací Dongfang Jibai, Little Sheep, Huang Jihuang a COFFii & JOY. 

Něco o jednotlivých značkách:

KFC - je přední značka řetězce rychlého občerstvení v západním stylu a světově proslulý řetězec kuřecích restaurací. Společnost byla založena ve Spojených státech v roce 1952 plukovníkem Harlandem Sandersem. Od otevření první restaurace v Pekingu v roce 1987, ke konci března 2020, otevřela KFC v Číně více než 6600 restaurací. KFC poskytuje 24hodinové obchody a služby s sebou v mnoha městech po celé zemi a přináší zákazníkům maximální pohodlí.

Pizza Hut - Před více než 60 lety si bratři Carneyovci půjčili 600 $ od své matky a zahájili cestu ke změně zážitku pizzy u spotřebitelů po celém světě. Od svého založení v roce 1958 se z Pizza Hut stala největší pizza společností na světě. Pizza Hut, stejně jako její název, si získala lásku čínských spotřebitelů svou vírou v „vítězství“ od doby, kdy v roce 1990 otevřela první čínskou restauraci v Pekingu. Pizza Hut se v Číně rychle rozvinula a dosáhla působivých výsledků. Vypočteno na základě prodeje systému a počtu restaurací, Pizza Hut je značka neformálního stolování v západním stylu. Ke konci září 2020 otevřela Pizza Hut v Číně více než 2200 restaurací Pizza Hut.

Taco Bell  - je přední světová restaurace rychlého občerstvení v mexickém stylu. Od snídaně až po pozdní noční občerstvení poskytuje Taco Bell spotřebitelům lahodné tacos a je také první restaurací s rychlým občerstvením, která nabízí menu certifikované Americkou vegetariánskou asociací. Taco Bell poskytuje služby více než 40 milionům spotřebitelů každý týden prostřednictvím svých 7 000 restaurací ve Spojených státech. Taco Bell má téměř 500 restaurací v téměř 30 zemích po celém světě. V roce 2016 Taco Bell oficiálně přišel do Číny, otevřel svůj první obchod v Šanghaji, vytvořil nabídku pro čínské spotřebitele a pokračoval v inovacích.

Neamerické značky:

Dongfang Jibai - byla založena v Šanghaji v roce 2005. Zavazuje se poskytovat odpočinek a pohodlné stravování. Yum China poskytuje spotřebitelům bezpečné a zajištěné přísady. Bohatá a lahodná čínská klasická jídla, malebný styl Jiangnan, rychlý a bezpečný kulinářský zážitek, to vše vyjadřuje hold Dongfang Jibai poctu východní klasice a koncepci značky, která sleduje vysoce kvalitní ingredience.

Little Sheep - byla založena v roce 1999 v Baotou ve vnitřním Mongolsku. Po 20 letech otevřela Little Sheep téměř 300 obchodů ve více než 120 městech po celém světě, od Šanghaje a Hongkongu po Tokio, New York a Singapur. Little Sheep použila jídlo typu „jeden hrnec polévky“ a „jeden talíř masa“ ke smíchání chutí světa a spojení lahodnosti. Šíří se do všech částí světa.

Huang Jihuang - založená v Pekingu v roce 2004, je přední čínská značka neformálních restaurací v Číně. Hlavní jídla jsou „Huang Jihuang Three Sauce Braised Pot“ a tradiční „dušená“ metoda vaření se používá u moderního cateringu. Společnost Huang Jihuang nyní otevřela více než 600 obchodů v Číně a v zámoří.

COFFii & JOY - butiková ručně vyráběná káva pod značkou Yum China. Byla založena v roce 2018. Technika vaření přináší spotřebitelům ručně vyráběnou kávu, která je na dosah a šokuje jejich chuťové pohárky.

     Společnost YUMC má před sebou skvělou budoucnost, velké možnosti dalšího rozšiřování a expanze. Letos má společnost nárůst zatím cca 22% a vyplácí i dividendu ve výši 0,48 USD při dividendovém výnosu 0,85%. Předpokládá se, že výnos i dividendy budou postupně narůstat.

 

 

Hodnocení: +13
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.