6 minut čtení

BlockFi: Jak rozmnožit své bitcoiny?

Společnost BlockFi, je co se týče spoření, bezkonkurenční. Má jedny z největších úročení jak pro bitcoin, tak pro dolar nebo Ethereum.

Každý týden píši email pro investory. Pokud pro vás má tento newsletter přidanou hodnotu, nebo byste se chtěli dozvědět něco nejen o investování, zaregistrujte se k jeho odběru. Emaily chodí každou středu, pokud email nedostáváte, zkontrolujte si spam složku. Pokud máte dotaz, stačí odpovědět na tento email, nebo zanechat komentář.

Subscribe now

Původně článek vyšel na mém blogu.

Série o Bitcoinu (#BTC)

#2: Rozbor mýtů o Bitcoinu

#3: Jak koupit bitcoin

#4: Kde uložit bitcoin

#8: Vlastnosti dobrých peněz

#15: Crypto.com zavádí českou korunu

#16: BlockFi časově omezený bonus $250

#17: Ethereum není o moc jiný než fiat

#20: Jak na směnárnu Kraken

#21: Jak na BlockFi

#22: Do čeho investuji na podzim 2020

#24: Proč jsem začal používat BlueWallet

#25: Otevřený dopis Ray Dalio re: Bitcoin

Služba BlockFi přišla s časově omezeným bonusem. Proto jsem se rozhodl napsat mimořádný email, v kterém vysvětlím jak získat bonus až $250 dolarů.

Spoření s BlockFi

Společnost BlockFi, je co se týče spoření, bezkonkurenční. Má jedny z největších úročení jak pro bitcoin, tak pro dolar nebo Ethereum. S bitcoinem můžete spořit 6 % a s dolarem nebo zlatem 8.6 %. Mezi další výhody patří spoření bez podmínek, což znamená vložit i vybrat prostředky můžete kdykoliv bez omezení. Při výběru bitcoinu máte první výběr v měsíci zdarma. U druhého výběru se platí standardní poplatek. Úroky se vyplácejí každý měsíc a v dalším měsíci se úročí částka včetně úroku. V nastavení lze zvolit v jaké méně chcete vyplácet úroky. Standardně je zvolena měna, ve které je uložena částka. Tedy pokud budete spořit 1 bitcoin, za rok budete mít na účtě 1,06 bitcoinu.

 

Speciální nabídka

Pokud vložíte aspoň $250 v kterékoliv měně a budete tuto částku spořit alespoň po dobu jednoho měsíce, dostanete $20 jako registrační bonus, což je 5 % zhodnocení za jeden měsíc! S vyšší částkou se i odměna zvyšuje až na $250 dolarů. Kromě bonusu dostanete také řádný úrok dle sazby pro vybranou měnu. Prostředky můžete vložit v jakékoliv měně, jen pozor na kurz, aby za měsíc výše účtu přesahovala požadovanou částku.

 

Nabídka byla původně časově omezena, ale nyní je prodloužena na neurčito. Pokud se rozhodnete využít speciální nabídky, abyste získali bonus, musíte se zaregistrovat pomocí následujícího tlačítka, čímž i podpoříte tento newsletter:

Reistrovat na BlockFi

Akce byla prodloužena zatím na neurčito, můžete získat až $250.

Pokud máte problém s registrací můžete využít návod jak se zaregistrovat, který jsem sepsal.

Půjčky

Kromě spoření stojí za zmínku i možnost půjčit si se zástavou v kryptoměnách. Můžete si půjčit až do výše 50 % zástavy. Úroková sazba je 4,5 %. Po splacení dostanete zástavu zpět. Což je daňově výhodné, protože nemusíte danit zisk z prodej kryptoměny a taky se nemusíte bát, že pokud cena kryptoměny výrazně vzroste přijdete o zisk. Stačí splatit půjčenou částku a své krypto dostanete zpět.

Dá se BlockFi věřit?

Pokud hodláte spořit v bitcoinu přestáváte vlastnit klíče. V bitcoinové komunitě je rčení: “Nemáš klíče, nemáš bitcoin”. Proto bych nikomu nedoporučoval vložit do služby všechny bitcoiny. Ale dle mého názoru, se nejedná o větší riziko, než bitcoiny uchovávat na směnárně. Já jsem se rozhodl spořit s BlockFi polovinu mých bitcoinů. Již přes dva roky tuto službu využívám a doposud s ní nebyl žádný problém.

 

U spoření v dolarech je riziko podobné, v podstatě riskujete pouze, že BlockFi zkrachuje, což je dle mého názoru nepravděpodobné. Protože tato služba není banka, není zajištěna centrální bankou. Ale proto je možné získat až 8.6 % úrokovou sazbu oproti spořícímu účtu, kde se sazby pohybují pod úrovni inflace okolo 1 %.

Když spoříte v dolaru tak z mého pohledu je to stejné, jako když věříte bance se spořícím účtem, nebo peer-to-peer půjčky. Každá společnost může zkrachovat. BlockFi ovšem nyní má nejlepší úroky, protože je velká poptávka po digitálních dolarech a jiných kryptoměnách.

 

Pokud pro vás má tento newsletter má přidanou hodnotu, nebo byste se dozvědět něco víc o investování, zaregistrujte se k jeho odběru. Emaily chodí každou středu, pokud email nedostáváte, zkontrolujte si spam složku nebo hromadné zprávy.

Subscribe now

Tento email není možné považovat jako investiční radu. Má pouze podpořit k vlastnímu vzdělávání a hledání informací. Proto si před investováním udělejte vlastní průzkum. Nebo se obraťte na odborníky.

Pokud znáte někoho, koho by mohl tento newsletter zajímat, budu rád, když ho s ním budete sdílet.

Share Romanův Newsletter investorům

Služby, které používám

BlockFi - Až 6 % spoření s bitcoinem, nebo 8.6 % v dolaru. Možnost půjčení s využitím bitcoinu jako záruka nebo směnění bitcoinu. Při registraci přes můj odkaz získáte $25. (více)

crypto.com - S crypto kartou dostanete až 8 % cash-back. Nákup bitcoinu z kreditní karty bez poplatků. Při registraci přes můj odkaz získáme oba $25. (více)

Kraken - Směnárna, která je považována za jednu z nejbezpečnějších. Založena v roce 2011, tedy s dlouho historií důvěry komunity. (více)

Coinmate - Směnárna, kde jde směnit bitcoin přímo za koruny. (více)

Equa - Dle mého názoru nejlepší česká banka. Žádné poplatky. Sjednání online. Výběr z bankomatu kdekoliv na světě bez poplatku. Pokud se zaregistrujete přes můj odkaz získáte 100 kč zdarma.

Firstrade - Broker, který je zaměřený především na americký trh. Umožňuje nakupovat a prodávat americké ETF, akcie, opce a další a to úplně bez poplatků. (více)

O mně

Jsem softwarový inženýr, investor do disruptivních inovací, Bitcoinový nadšenec. Mým cílem je napsat kvalitní a objektivní informační email každý týden, který bude mít přidanou hodnotu jak pro investory, tak i pro nadšence do osobních financí. Pokud se přihlásíte k odběru, budete každý týden dostávat email se skvělým obsahem zdarma.

Příspěvek

Pokud byste mě chtěli podpořit, můžete mi třeba za bitcoin koupit kafe. Lightning Network LNURL QR code pro darování libovolné částky:

LNURL podporováno: Blue Wallet, Wallet of Satoshi, Phoenix

Onchain adresa: bc1q5pwqneuucphjgqpqdsyfhlmlaz6cs9w24x3su4

Hodnocení: +12
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Za co dostávám úrok, jen tak mi to přece nedají musí na tom nějak vydělat? Mohou využívat mé peníze/btc, půjčovat? Jak je to bezpečné?

    0
    • Vy půjčíte bitcoiny jim a oni půjčují dále. Samozřejmě u této možnosti nevlastníte privátní klíče, a BlockFi s prostředky může nakládat jak chce, dokud je nechcete zase zpět. Společnosti BlockFi se dle mého názoru dá důvěřovat, jsou na trhu na krypto společnosti poměrně dlouho. Sám ji používám přes 2 roky bez jediného problému. Pro ukládání bitcoinu používají americkou společnost Gemini což také přidává na důvěrnosti. Dle mého názoru je to lepší, než s bitcoinama obchodovat na nějaké směnárně, kde většinou člověk nezvládá porážet dlouhodobě trh, zde má člověk stabilní úrok pasivně. Ale samozřejmě jsou spojená jistá rizika. BlockFi může zkrachovat v takovém případě by člověk asi přišel o své prostředky. Jedná se v podstatě o půjčku a s tím jsou spojená stejná rizika jako u jiné půjčky. Osobně mám na BlockFi asi jenom polovinu prostředků co mám v bitcoinu a druhou polovinu mám uloženou bezpečně s vlastními privátními klíči.

      0