3 minuty čtení

Dlouhodobě rostoucí akcie

Morgan Stanley zveřejnila seznam „Dlouhodobě rostoucích akcií“ pro rok 2021.

     Analytici investiční banky Morgan Stanley uvedli, že výběr akcií byl založen na kritériích, jako jsou udržitelné konkurenční výhody, produktové cykly, zisky z tržního podílu a cenová síla, která povede k silnému růstu.

     Akcie obsažené v seznamu - který zahrnuje  Apple Inc. (AAPL) a Tesla Inc. (TSLA) - budou nadále pokračovat v růstu. U Apple se podle CNBC očekává růst především díky výhledu nové řady 5G iPhonů. Investiční banka uvedla, že U Tesly se očekává, že výrobce elektromobilů vygeneruje „vyšší procento příjmů z opakujících se vysoce maržových služeb.“  U Tesly např. banka Goldman Sachs očekává růst ceny akcie až na 780 USD. Akcie společností Amazon.com Inc. (AMZN) a Alphabet Inc. (GOOGL A GOOG), budou podle očekávání generovat pozitivní růst tržeb ve dvou fiskálních letech následujících po roce 2020. Podle kritérií zvolených Morganem Stanleym Amazon těží z pandemie COVID-19 a má dobrou pozici pro éru po pandemii s rozšířením své sítě. Rychlý růst reklamy, předplatného a cloudového segmentu také přispívá k výhledu banky na gigant elektronického obchodování. Výsledky Amazonu jsou vynikající, na růstu ceny akcie se to zatím moc neprojevuje vzhledem k vysoké ceně akcie. Někteří analytici doporučují velký split, aby byly akcie snáze obchodovatelnější pro drobné investory. Morgan Stanley očekává u Alphabet díky Google dlouhodobý růst založený na reklamním segmentu a streamování videa prostřednictvím YouTube.

     Další akcie, kde očekává Morgan Stanley dlouhodobý růst:

Docusign Inc. (DOCU) - lídr na trhu s elektronickým podpisem, letos +203 %

Chewy Inc. (CHWY) - internetový obchod s chovatelskými potřebami, letos +196 %

Datadog Inc. (DDOG) - cloudové služby, letos +174 %

Equinix Inc. (EQIX) - nemovitostní REIT pro datové služby, letos +22 %

Facebook Inc. (FB) - sociální síť, problém s žalobou, zřejmě bude muset odprodat Instagram a Whats App, přesto se očekává další růst, letos +38 %

Lulumelon Athletica Inc. (LULU) - maloobchod s oděvy, letos +58 %

Mastercard Inc. (MA) - platební služby, letos +17 %

Microsoft Corporation (MSFT) - softwarový a cloudový gigant, letos +40 %

Netflix Inc. (NFLX) - streamovací služby, letos +68 %

Prologis Inc. (PLD) - průmyslový REIT, letos +6 %

Salesforce.com Inc. (CRM) - cloudové služby, letos +41 %

     Je třeba vzít v úvahu, že výsledky letošního roku neznamenají automaticky stejné výsledky v dalších letech. Nicméně společnosti jsou to všechny kvalitní a výhled Morgan Stanley je pro mne celkem důvěryhodný. I kdyby nebyl úplně přesný, neočekávám zásadní negativní výsledek ani u jedné z uvedených společností.

#investovani #akcie #rustoveakcie #morganstanley #2021

Hodnocení: +23
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.