3 minuty čtení

Burzovní výhled: Indikátory sentimentu stále varují, ale investoři si nedají říct.

Nový týden a nová All Time High, bez ohledu na finanční instrument. Akciový optimismus se přelil do komoditního trhu i na ten s kryptoměnami a investorští "dinosauři" se nestačí divit.

Nový týden a nová All Time High, bez ohledu na finanční instrument. Akciový optimismus se přelil do komoditního trhu i na ten s kryptoměnami a investorští "dinosauři" se nestačí divit.

Týdenní videokomentář

 

Novinky na TradeCZ

Zdá se, že kryptoměny si mezi námi nějaký ten čas ještě pobudou, a proto není na škodu říct si k nim pár základních informací. 

Na burzovním portálu TradeCZ jsem připravil článek i video k tématu: Jak nakoupit kryptoměny a kde je uložit, investování a obchodování kryptoměn.

 

Burzovní zprávy

Šéf jednoho z největších fondů BlackRock prohlásil, že Bitcoin se může stát globálním platidlem a společnost Visa začala své klienty odměňovat za používání platební karty právě Bitcoinem. V posledních týdnech zároveň vidíme jasný odliv kapitálu ze zlata a příliv nových peněz do kryptoměn. Bitcoin atakuje historická maxima a HODLeři z roku 2017 si mohou gratulovat. 

I v dalších týdnech lze očekávat mediální masáž dalšími pozitivními zprávami, a kdo ví, třeba rok 2021 bude celý na téma CO JSOU KRYPTOMĚNY.

Také na akciových trzích se vše zdá být zalité sluncem, ale indikátory sentimentu jasně ukazují na vyhrocenost ve všech směrech. Tak například objem CALL opcí je na historickém maximu, konkrétně je otevřeno přes 35 milionů callek! Tento indikátor jen dokládá optimismus a chuť investorů vytěžit z očekávaného dalšího růstu akciového trhu ještě více peněz. Není se čemu divit, pokud mají investoři v zádech Fed, který se chystá na další nákup aktiv, aby podpořil likviditu na trzích. Zároveň se nově zvolený US prezident Biden nebrání tištění dalších levných peněz, jen aby se podpořila domácí ekonomika. Ostatně nic jiného nelze očekávat ani od Yellen, bývalé šéfky Fedu a budoucí ministryni financí USA.

Světová tržní kapitalizace dosáhla hodnoty téměř 100 bilionu dolarů a v porovnání s globálním HDP se nůžky nadále rozevírají. Trhy drží v optimismu debaty kolem fiskálního stimulu a vakcíně proti koronaviru Covid-19. V posledním týdnu data z trhu práce ve Spojených státech příliš nepotěšila a "mini-fiskální balíček" je tak už jen krůček od schválení.

Veškeré zprávy z trhů, fundamenty, sentiment i technickou analýzu jsem rozebral ve videu :) 

Připojte se do naší investiční skupiny na telegramu.

 

#tradecz #petrplechac #forex #akcie #komodity #kryptomeny #investice

 

Hodnocení: +10
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.