2 minuty čtení

Co je Velký reset od Světového ekonomického fóra a co za ním stojí?

Je možné, že jste už o Velkém resetu slyšeli, nebo možná ještě ne. Určitě ale stojí za pozornost. Projekt zvaný Velký reset se snaží využít změny kvůli probíhající pandemii ve prospěch lidí.

Čtyři pilíře Velkého resetu

Projekt zvaný Velký reset se snaží využít změn kvůli probíhající pandemii ve prospěch lidí. To uvádějí informace na veřejné webové stránce Světového ekonomického fóra.

Projekt se skládá ze 4 základních pilířů - Změna myšlení, vliv technologie, nové metriky a motivace.

Podíváme se na některé z nich.

Určitě jste mnohokrát slyšeli, že lidstvo je sobecké, agresivní a neochotné. To není pravda. Zvažte, kolik solidarity vzniklo během dvou vln pandemie COVID-19. I když to nebyla vůbec příjemná situace, lidé si navzájem pomáhali.

Měření správné věci je důležité

Dnešní doba je velmi specifická. Máme tabulky, čísla a plány na všechno. Ale jsou to opravdu data, která potřebujeme? V mnoha případech bohužel ne. Abychom mohli přesunout prostředky do správy a podpořit nezbytné projekty nebo průmyslová odvětví, potřebujeme nová a přesná data, která nyní ze starého systému nezískáváme.

Pravděpodobně jste už slyšeli o změně klimatu, sociálních otázkách, diskriminaci a o mnoha společnostech, které se snaží pomoci. Mnoho společností se bohužel snaží vydělat co nejvíce peněz v co nejkratší možné době, což odráží výše uvedené. Peníze musí být umístěny tam, kde jsou potřeba.

Technologie nás spojuje, ale také rozděluje

Během lockdownu zůstali mnozí z nás doma a zcela omezili kontakt se světem. Máme internet a videochaty, takže můžeme chvíli vydržet. Pravda však je, že sejde z očí, sejde z mysli, přesto takový kontakt za chvíli začnete omezovat, dokud jej úplně nepřerušíte.

Závěr

Pandemie nás stála mnoho věcí. Ukázala nám však také pozitivní stránky, kterých jsme jako lidstvo stále schopni dosáhnout. Nenechte se odříznout, aktivně se zajímejte o okolí a pomozte své rodině a přátelům. Nyní je to potřeba mnohem více než kdy jindy. O Velkém resetu budeme určitě psát více, pokud vyjádříte o toto téma zájem v komentářích (a ano, týká se to i investování).

Zdroj: WEF.org

#greatreset #velkyreset #wef #pandemie #zmenaspolecnosti #investovani #platonfinance

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.