6 minut čtení

Povídání o akciích

Chtěl bych vám říci něco o velmi zajímavé akcii s dopadem na 5G sítě i na problémy Covid. Tou společností je Corning Inc. (GLW).

Není žádným tajemstvím, že analytici se svými odhady letošních příjmů žalostně zaostávali. Když došlo k pandemii, nejenže příliš snížily své cíle, ale také pomalu zvyšovaly své odhady tváří v tvář 1) silnému ekonomickému oživení a 2) silnějším než očekávaným výsledkům většiny společností S&P 500. Tato situace v příštích několika čtvrtletích posílí tržní vzestup, jak analytici dohánějí realitu, ale tento příběh má více než cíle na straně prodeje. Společnosti jako Corning Incorporated ( GLW ) se stydí předpovídat příjmy. 4. čtvrtletí společnosti Corning probíhá pouze měsíc, a přesto je podnikání silné. Dostatečně silné na to, aby společnost zvýšila vedení a dosáhla rozsahu přesahujícího konsenzus. Společnost říká, že od 3. čtvrtletí očekává postupný růst o 5% až 8%, oproti původně předpokládané 2% až 3%, s výraznějším nárůstem výnosů. Zisk bude odšťavován zrychlením expanze marže, přibližně o 10% na 16%, oproti expanzi o 710 bazických bodů hlášené v předchozím čtvrtletí. To dává výnosy v rozmezí 3,15 až 3,42 miliardy USD a před konsenzem analytiků ve výši 3,15 miliardy USD. Analytici jsou na Corningu obecně "býčí" , ale ne úplně. Z 9 letošních hodnocení vydaných letos, od července, mohu dodat, je pouze 5 býčích se 4 neutrálními. Konsenzuální cíl se také plazil výše, na téměř 33 $, což odhaluje rozpory mezi konsensem a tím, co trh očekává. Vysoko cenový cíl ve výši 39 USD drží JP Morgan a naznačuje alespoň nějaký vzestup, ale ne moc.

Podle názoru JPMorgan těží Corning z ekonomického oživení a konkrétněji ze své nové role dodavatele skla pro Apple. Společnost Corning překonala cíle konsensu pro 3Q příjmy a výdělky převážně na pozadí prodejů společnosti Apple ( AAPL ), u nichž se očekává růst v příštím roce. Pokud jde o výsledky společnosti Corning, hlavní tržby vzrostly o 16% QtoQ a 1% YoY díky 37% nárůstu speciálních produktů, které zahrnují nová skla pro iPhone. Čerstvé zprávy si jistě získají také pozornost analytika. Společnost právě oznámila svoji technologii Corning Guardiant, přísadu do barev, která zabíjí bakterie a viry včetně COVID-19 do 2 hodin. Testování bylo provedeno ve spolupráci s EPA a partnerem PPG Industries. Produkt ještě není schválen k prodeji, ale měl by se na trh dostat poměrně brzy.

Společnost Corning Incorporated je na dobré cestě ke zvýšení dividendy

Corning Incorporated je atraktivní plátce dividend. Akcie společnosti přinášejí výnosy asi 2,30% s akciemi poblíž 37,50 USD a je zde velké očekávání budoucího nárůstu. Společnost každoročně zvyšuje distribuci po dobu 10 let a s vysokým 15% 5letým CAGR. Při pohledu na čísla je výplatní poměr na 65% trochu vysoký, ale existují určité polehčující faktory. První je shoda pro rok 2020 EPS, je příliš nízká. Přizpůsobením cíle EPS Q4 tak, aby odpovídalo navádění, se tento poměr dostane pod 60% a v příštím roce se sníží, přibližně o 45%, a rozvaha je také v dobré kondici. Společnost má dostatek hotovosti, skromný objem dluhu a volné peněžní toky. Při pohledu na letošní čísla je pákový poměr vysoký na 16x FCF, ale to je výsledkem slabosti související s COVID na začátku roku. Očekávaný pákový poměr v příštím roce je mnohem, mnohem nižší.

Technický výhled: Corning Incorporated obchoduje na nových maximech všech dob

Akcie Corning Incorporated postoupily na nové historické maximum po zprávě za 3Q a vypadají připraveny se posunout výše. Akcie jsou v jasném vzestupném trendu s býčími indikátory, vidím pouze jednu technickou červenou vlajku. Ukazatele jsou vzestupné, ale oslabují a liší se od nového maxima. Upozornění je, že nejsou přítomny žádné medvědí signály, v tomto světle bude akce a konsolidace pravděpodobně mít za následek další nákupní signál. V krátkodobém horizontu může cenová akce klesnout na téměř 36 $ a krátkodobý klouzavý průměr, než se posune výše.

Co tedy GLW vlastně nabízí či vyrábí?

1/ Optická vlákna a kabely - světový leader v konstrukci skleněných vláken, kabelů

2/ Pokročilá optika - Mezi podniky působící v oblasti pokročilé optiky patří Corning Laser Technologies pro stroje na laserové zpracování, Optické materiály a technologie pro výrobu materiálů a plné optické systémy, Precision Glass Solutions pro skleněné destičky umožňující mobilní spotřební elektroniku a Speciální sklo a skleněná keramika pro aplikace včetně lékařského rentgenového stínění .

3/ Obaly na vakcíny - Sklo je ideálním materiálem pro farmaceutické aplikace. S více než 160 lety bezkonkurenčních zkušeností se sklem je společnost Corning Pharmaceutical Glass jedinečně vhodná k dodávce vysoce kvalitních farmaceutických lahviček, které splňují přísné potřeby farmaceutického průmyslu balení. Provoz společnosti Corning Pharmaceutical Glass ve Spojených státech a Evropě vyrábí různé lahvičky z čirého a jantarového borosilikátového skla, kazety, ampule a stříkačky pro skladování a výdej léků.

4/ Sklo Gorilla Victus na display Iphone 12 a Samsung Galaxy (dosud nejtvrdší speciálně tvrzené sklo s příměsí diamantů)

5/ Speciální skleněné substráty  - určené pro výrobu LCD a OLED displayů

6/ Speciální laboratorní sklo - pro buněčné terapie, molekulární biologii, mikrobiologii atd.

6/ Filtry na keramické částice - před více než čtyřmi desítkami let vynalezli pórovitý keramický substrát, aby pomohli výrobcům automobilů splnit předpisy amerického zákona o ovzduší.  Vyrábí keramické substráty a filtry pevných částic, které tvoří jádro špičkových systémů kontroly znečištění - od lehkých osobních automobilů po těžká nákladní vozidla a stavební zařízení. Tyto systémy poskytují konzistentní, spolehlivý a odolný výkon v náročných podmínkách. S podporou globální sítě servisních, technických a výrobních zařízení poskytujeme kvalitní výrobky, porozumění trhu a spolehlivé dodávky, abychom zákazníkům pomohli splnit nebo překročit předpisy v oblasti životního prostředí.

Budoucnost této společnosti bude jistě skvělá.

 

Hodnocení: +20
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.