4 minuty čtení

Ranní zprávy 02.12.2020: Musk Teslu klidně spojí s konkurencí, Slack pod Salesforce a další módní krach

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za uplynulý den.

Dobré ráno! Tak se naše vláda pokusila letos podruhé rozjet jednopoložkový e-shop na prodej elektronických dálničních známek. Jednopoložkový. Na WORDPRESSU. A zase to nějak nedopadlo. Fakt jsem se u seznamů bugů, chyb a nesmyslů (třeba tady), kterých byl včera plný Twitter, nasmál. Pan Havlíček se rád chlubí tím svým, dnes už pověstným, brzkým budíčkem, ale tady někdo zaspal nejen po technické stránce, ale zřejmě i celé dosavadní 21. století! ? Úspěšný den Vám přeje Tomáš


? Myšlenka pro dnešní den:
Malá krátkodobá očekávání + vysoká dlouhodobá očekávání = spokojený investor 

 BURZA 

 S&P 500 +1.13 % (3,662.45)

 Nasdaq +1.28 % (12355.11)

 PX -0.23 % (964.24) 

---

 Ropa -1.70 % (44.57 USD) 

 Zlato +2.10 % (1,818.30 USD) 

 Stříbro +6.71 % (24.11 USD) 

Nechcete-li, aby vám cokoliv zajímavého uniklo, určitě si do seznamu sledovaných na Warengo přidejte Stanislava Sochu, Investiční web a FinTag.cz.

Kohl's (KSS) +13.42 % (36.52 USD)
Americký řetězec obchodních domů uzavřel nové strategické partnerství s největším maloobchodním řetězcem kosmetiky na světě, společností Sephora, jež spadá pod LVMH.

Zoom (ZM) -15.06 % (406.31 USD)
Ani úžasné kvartální výsledky Zoom neuchránily před výprodeji. Akcie dnes stojí 60násobek koncových prodejů z posledního roku a o dalším růstu existují pochybnosti.

 GRAF DNE 

Vývoj ceny elektřiny z různých zdrojů v letech 2009-2019. Tak co, čeká nás energetická krize, nebo nás OZE dokáží udržet? ?

 SLOVA DNE 

„Rozhodně se nechystáme zahájit žádné nepřátelské převzetí konkurence. Ale pokud by někdo řekl, že spojení s Teslou by mohlo dávat smysl, vedli bychom s ním na toto téma konverzaci.“

Elon Musk včera během eventu v Berlíně prohlásil, že jeho automobilka Tesla je otevřena diskuzím o možném spojení s některou z konkurenčních značek.
 
 ČÍSLO DNE 

27 700 000 000 $

Salesforce včera reportovalo lepší než očekávané Q3 výsledky a zároveň potvrdilo nedávnou šuškandu: Firma podepsala definitivní dohodu o přebrání platformy Slack. S hodnotou 27,7 miliardy USD jde o největší akvizici v historii tohoto cloudového giganta.
 
 BLESKOVĚ 

▶ Americká burza Nasdaq včera podala k SEC návrh na zavedení nového pravidla, v rámci něhož by všechny firmy obchodované na této burze musely mít ve vedení min. jednoho člověka, jež se identifikuje jako žena a jednoho zástupce minorit. Hezky pěkně...

▶ V Británii kolabuje druhý velký provozovatel obchodních domů v řádu dní. Skupina Debenhams po 242 letech provozu uzavře všechny své britské obchody, což ohrozí celkem 12 000 jejich pracovních pozic. Nad módním maloobchodem se smráká...

 Akcie Nikoly včera opět patřily mezi nejvíc klesající tituly, a to již čtvrtý den v řadě. Kromě dozvuků skrečované dohody s GM skončil také Lock-Up akcií. No, akcionářům se popravdě nelze divit, že berou aspoň nějaké zisky a prchají.

 Airbnb plánuje ve svém zřejmě ještě letošním IPO získat tržní valuaci ve výši zhruba 35 miliard dolarů. To by byl vzhledem k tomu, jak letos byznys společnosti poškodila pandemie COVID-19, vskutku slušné zotavení.

Americký dolar včera klesl nejníže za posledního dva a půl roku. Investoři - očekávající oživení ekonomiky a nabuzení nadějí na možný stimulační balík ve výši 908 mld. USD pro americkou ekonomiku - přesouvají kapitál do riskantnějších aktiv.
 
 FOTO DNE 

Slavná observatoř v Arecibu z roku 1963 včera dobrovolně ukončila jakékoliv naděje na obnovení provozu, když se její radioteleskop (druhý největší svého druhu na světě), jež i se svou platformou vážil 900 tun, zřítil na ikonický betonový talíř pod ním. R.I.P.

 RYCHLÁ RADA NA ZÁVĚR 

5 inspirativních filmů z oblasti podnikání a investování, které stojí za zhlédnutí?
1. Sociální síť
2. Jerry Maguire
3. Joy
4. Štěstí na dosah
5. Steve Jobs

Počet registrovaných uživatelů: 31 385

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se

Hodnocení: +13
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.