2 minuty čtení

Bitcoin atakuje hranici 10 tisíc dolarů, kdy ji překoná?

Rok 2019 zatím kryptoměnám v čele s bitcoinem přeje a nic na tom nezměnil ani příchod Facebooku s novou kryptoměnou Libra. Spíše naopak, investoři tento týden ženou bitcoin k důležité hranici 10 tisíc dolarů za kus.

Nad hranicí 10 tisíc dolarů se nejznámější kryptoměna naposledy pohybovala na začátku března roku 2018. To už se však jednalo o dlouhodobý pohyb směrem dolů, který „vyvrcholil“ minimem na hranici 3 tisíc dolarů za kus na konci roku 2018.

Rok 2019 je ovšem úplně jiný a bitcoin i s dalšími alternativními měnami se derou zpět k rekordním hodnotám. Přispívá k tomu také současná situace na trhu a obchodní válka mezi Spojenými státy a Čínou, která mnohé investory přesměrovala od akcií k alternativám.

Bitcoin nyní postupně překonává důležité psychologické milníky, což má za následek další a další investory, kteří začínají věřit v jeho zářivou budoucnost. Přestože analytici jsou i nadále rozděleni, přičemž jedni predikují statisícové hodnoty a druzí absolutní krach, realita je taková, že bitcoin se nyní na cestě vzhůru příliš nezdržuje.

Dá se očekávat, že jakmile bitcoin překoná hranici 10 tisíc a jeho cena se po více než roce bude pohybovat v pěticiferných hodnotách, přiláká to znovu mnoho „amatérských“ investorů, kteří se budou chtít svézt na aktuální vlně. V tu chvíli bychom mohli být svědky nových rekordů nad hranicí 20 tisíc dolarů.

V průběhu pátku se zatím cena jednoho bitcoinu pohybuje kolem 9700 – 9800 dolarů za kus. Překonání desetitisícové hranice tak může být otázkou několika nejbližších hodin.

Růst bitcoinu v posledním týdnu.

Valuace celého kryptoměnového trhu se nyní nachází těsně pod hranicí 300 miliard dolarů, přičemž bitcoin je s téměř 60 procenty nejhodnotnější digitální měnou.

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.