5 minut čtení

Ranní zprávy 24.11.2020: Povinné ženy ve velkých Německých firmách, 3. vakcína na obzoru a klasická Tesla

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za uplynulý den.

Dobré ráno! Wow tak tohle asi nikdo nečekal. Seriál #martyisdead z produkce online televize Mall TV se včera stal historicky prvním českým seriálem, jež získal prestižní ocenění Emmy. Velká gratulace Mallu za další pádný důkaz toho, že u nás dokážeme být světoví a máme zatraceně talentované lidi! ?? Mimochodem, pokud jste ještě neviděli, napravit to můžete tadyÚspěšný den Vám přeje Tomáš


? Myšlenka pro dnešní den:
Většina investorů by měla vyšší zhodnocení, kdyby se nikdy nezbavili žádné akcie, kterou kdy koupili. 

 BURZA 

 S&P 500 +0.56 % (3,557.61)

 Nasdaq +0.22 % (11880.63)

 PX +1.39 % (955.22) 

---

 Ropa +1.20 % (42.93 USD) 

 Zlato -2.02 % (1,834.50 USD) 

 Stříbro -3.09 % (23.61 USD) 

Nechcete-li, aby vám cokoliv důležitého uniklo, určitě si do seznamu sledovaných na Warengo přidejte Digišanon, Davida Matouška a Investiční web.

Tesla (TSLA) +6.58 % (521.85 USD)
Rally Tesly na cestě do S&P 500 pokračuje. Automobilka již klepe na valuaci 500 miliard USD! Analytik Wedbush Daniel Ives tvrdí, že vidí potenciál až na cenu 1000 USD.

Palantir (PLTR) +15.92 % (21.04 USD)
Palantir je na nových maximech. Mimo nově odhalené pozice významných hedgeových fondů ve společnosti investoři sázejí i na přísun státních zakázek od Bidenovy vlády.

 GRAF DNE 

Letos se prozatím až na pár výjimek shortování ukázalo jako zatraceně drahá kratochvíle (ano, mávám vám medvědi z Tesly). A tak není divu, že dnes třeba v takovém indexu S&P 500 není příliš v módě. Shortům se očividně vyhýbají třeba i hedgeové fondy.

 SLOVA DNE 

„Zasedací místnosti bez žen ve velkých společnostech jsou minulostí“ - Franziska Giffey, německá ministryně pro rodinu, seniory a mládež

Německá vládní koalice schválila novou povinnou kvótu, dle které bude každá veřejně obchodovaná společnost s minimálně 3 členy správní rady povinna jmenovat do této rady minimálně jednu ženu. Finální rozhodnutí ohledně této novinky padne asi příští týden.

 ČÍSLO DNE 

100 000 000

TikTok má svého prvního "stomilionového" influencera. Stala se jí teprve 16letá Američanka Charli D'Amelio. Čínská sociální síť, která dle některých odhadů brzy překoná miliardu uživatelů, začíná lákat stále víc firem i z pohledu reklamy.
 
 BLESKOVĚ 

 Včerejšek byl již třetím pondělím v řadě okořeněným novinkami o COVID-19 vakcíně. Po Pfizeru a Moderně se včera vakcínou s 90% efektivitou pochlubila AstraZeneca a trhy opět jásaly. Vypadá to, že se z toho stane taková menší tradice.

▶ Zatímco ropa včera vystoupala díky další vlně optimismu spojenému s vakcínou nejvýše od začátku září a vzala s sebou i akcie pandemií zbědovaných sektorů, zlato ze stejného důvodu pokleslo nejníže za poslední 4 měsíce.

Byť se tomu nechce uvěřit, Spojené státy za 231 let své historie doposud neměly ministryni financí. To chce nyní změnit Joe Biden, který by si dle médií měl do svého kabinetu na tento post zvolit bývalou šéfku Fedu Janet Yellen.

Česká pošta chce od března 2021 propustit 1500 svých zaměstnanců. Její odbory však varují, že propuštění 5 % všech pracovníků může narušit běžný chod státní společnosti. Odůvodnění rušení prac. míst žádá i ministr vnitra Jan Hamáček.

▶ CEO Alibaby Daniel Zhang se snaží jít trochu na ruku Pekingu a vyžehlit rétoriku Jacka Ma a odložené IPO Ant Group. Chystané vládní regulace čínského fintech trhu, kterých se obávají i zahraniční investoři, označil za "příhodné nezbytné".
 
 FOTO DNE 

Tato nerozbalená krabice hry Super Mario Bros. 3 z roku 1990 je od pátku nově nejdražší videohrou v historii. V aukci Heritage Auctions byla totiž vydražena za 156 000 $ (3,5 milionu Kč). Máte-li doma něco z old school gamingu aspoň z 90. let, počítejte s tím, že nostalgičtí sběratelé z řad mileniálů vám za top stav budou ochotni platit stále víc.

 RYCHLÁ RADA NA ZÁVĚR 

3 finanční chyby, které by pro třicátníka již měly být tabu:
1) Žádné dlouhodobé finanční plány a cíle
2) Žádné spoření na penzi
3) Žádný přehled o svých finančních výdajích a tocích

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.