4 minuty čtení

Ranní zprávy 17.11.2020: SoftBank sedí na 80 mld. USD, nejdražší korporátní fail v historii a bitcoin jede!

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za uplynulý den.

Dobré ráno! Doufám, že jste včera prožili poklidný sváteční den. Byť se aktuálně všude vzrušeně hovoří o akciích Moderny, Pfizeru či Tesly, zařadil se mezi dosavadní letošní vítěze nepochybně již i bitcoin. Co myslíte, dosáhne cena jedné mince ještě letos nového historického rekordu? Při pohledu na vývoj za posledních 5 týdnů to vypadá v podstatě jako tutovka. Úspěšný den Vám přeje Tomáš


? Myšlenka pro dnešní den:
Investujte do společností, pro které byste sami klidně pracovali. 

 BURZA 

 S&P 500 -0.48 % (3,609.60)

Nasdaq -0.21 % (11899.34)

PX +0.00 % (934.75) 

---

 Ropa +0.07 % (41.37 USD) 

 Zlato -0.32 % (1,881.70 USD) 

 Stříbro -1.08 % (24.53 USD) 

Nechcete-li, aby vám cokoliv důležitého uniklo, určitě si do seznamu sledovaných na Warengo přidejte Energy financial group, Platon Finance a FinTag.cz.

Tesla (TSLA) +8.21 % (441.61 USD)
Tesla se konečně dočkala! Muskův výrobce elektromobilů bude 21. prosince před otevřením trhů přidán do akciového indexu S&P 500. Rally pokračuje!

CVS Health Corp. (CVS) -8.62 % (67.14 USD)
Amazon otevírá v USA svou vlastní online lékárnu, což znamená špatnou zprávu a nového silného konkurenta pro tamní lékárenské maloobchodníky jako CVS.

 GRAF DNE 

Bitcoin včera překonal 17 500 USD, navýšil své celkové letošní zhodnocení již na téměř 150 % a zřejmě to myslí vážně! Jeho tržní valuace během dne místy překonala dosavadní rekord téměř 329 miliard USD z 16. prosince 2017.

 SLOVA DNE 

„Je to poprvé v naší historii, co jsme aktiva likvidovali tak rychle, jak jen to bylo možné.“

CEO SoftBank Masajoši Son včera oznámil, že jeho konglomerát má aktuálně na účtu 80 miliard USD v hotovosti. Odprodej řady investic letos Son uskutečnil jako ochranu proti pandemii. Zároveň slíbil, že se bude držet osvědčených velkých investic do technologií.

 ČÍSLO DNE 

25 000 000 000 $

Bank of America odhaduje, že uzemnění letounů Boeing 737 MAX vyjde společnost na přímých výdajích na zhruba 25 miliard dolarů. Aktuálně je to odhadem 20,7 miliard dolarů, což z kauzy dělá jeden z nejdražších korporátních přešlapů v historii.
 
 BLESKOVĚ 

 Pfizer ve 4 amerických státech zahájil pilotní program doručování své experimentální vakcíny proti COVID-19. Chce tak rozptýlit pochybnosti ohledně přepravy své vakcíny, jež vyžaduje uskladnění při extrémně nízké teplotě 70°C.

Evropská komise podepsala již s 5. výrobcem smlouvu pro nákup vakcíny proti COVID-19. Je jím CureVac a EU má tak zajištěn nákup již 405 mil. očkovacích dávek.

Walmartu se v Q3 nadále dařilo masivně navyšovat své online prodeje, v nichž by ráda narušila dominanci Amazonu. Kvartální zisk meziročně vzrostl o 56 % na 5,1 mld. USD. Pro konec roku největší globální maloobchodník očekává silné sváteční prodeje.

▶ Evropský byznys stejně jako 500 zaměstnanců zkrachovalé německé společnosti Wirecard pod sebe vezme španělský bankovní gigant Santander.

Japonská ekonomika v letošním Q3 zrychlila nejvíc v měřených dějinách. V přepočtu na celý rok překonala o 2,5 % odhady analytiků a rostla o 21,4 %. Další důkaz toho, že Asie aktuálně zažívá na rozdíl od Západu masivní ekonomické zotavení.
 
 FOTO DNE 

Bitcoin je aktuálně tak populární, že o jeho nákupu uvažují i celebrity. Zatímco veřejnost nákup očividně nedoporučila, Elon Musk dle své reakce asi nějaké mince vlastní. Anebo z COVIDu blouzní tak, že si spletl i fantasy seriál, v němž Maisie Williams hrála. ?

 RYCHLÁ RADA NA ZÁVĚR 

3 časté finanční chyby mladých lidí, kterých v pozdějším věku zpravidla litují:

1. Nemají žádnou finanční rezervu ani krizový peněžní fond.

2. Jejich pravidelné výdaje se zpravidla rovnají pravidelným příjmům.

3. Neinvestují ani do svého zdraví, ani do svého stáří.

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se

Hodnocení: +9
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.