3 minuty čtení

Výhody čistých koberců ve vaší kanceláři

Udržování koberců ve vaší firmě v čistotě je důležité, protože pokud se jim dostatečně nevěnujete, mohou se rychleji opotřebovávat a zůstávají v nich nečistoty v podobě prachu, roztočů, bakterií, virů apod.

Koberce do vaší kanceláře přináší nejen estetickou stránku, ale také zlepšují image vaší firmy. Udržování koberců ve vaší firmě v čistotě je důležité, protože pokud se jim dostatečně nevěnujete, mohou se rychleji opotřebovávat a zůstávají v nich nečistoty v podobě prachu, roztočů, bakterií, virů apod.

-----

Plánování pravidelného čištění kancelářských koberců by mělo být zařazeno k ostatním stálým činnostem jako je např. mytí oken a plošná dezinfekce.

-----

Pravidelné čištění koberců…

Podporuje produktivitu

Denní/běžný úklid kanceláří má zajistit bezpečné, zdravé a čisté pracovní prostředí pro všechny zaměstnance a také zvýšit jejich produktivitu. Čisté koberce podpoří nejen pohodlí zaměstnanců při každodenních činnostech v podniku, ale také podpoří pracovitost pracovníků. Pročistí se tak vzduch a budeme se jim lépe dýchat.

Zlepšuje image vaší společnosti

Dojem, který vaše kancelář zanechá v návštěvnících, kteří do ní přichází, je důležitým faktorem toho, zda budou ochotni obchodovat s vámi obchodovat. Čistota a pořádek na pracovišti jim naznačuje, že máte pořádek i ve firmě jako takové. Kromě odstranění nečistot, skvrn a prachu čištění koberce rozjasní a dodá vaší firmě čistý vzhled, kterého si návštěvníci jistě všimnou.

Koberce je třeba pravidelně čistit nejenom v kancelářích, ale také v hotelech.

Podporuje zdraví

Špinavé koberce mohou být zdrojem roztočů, bakterií a virů, které se chozením po koberci uvolňují do ovzduší a zaměstnanci je poté vdechují. Takto uvolněné částice mohou způsobovat respirační i jiná onemocnění. Protože společnost tvoří právě zaměstnanci, mělo by být prioritou udržovat je zdravé. Díky čistým kobercům snižujete riziko nákazy pracovníků. To následně snižuje případy absencí z důvodu nemoci, takové snížení zajistí kontinuitu provozu a celkovou ziskovost firmy.

Zlepšuje kvalitu vzduchu

Koberce hrají významnou roli při absorpci znečišťujících látek, toxinů a alergenů, což zvyšuje kvalitu vzduchu v kanceláři. Koberce nemohou tyto prvky nasávat do nekonečna. Takto znečištěné koberce lze uvést do původního stavu jedině jejich profesionálním vyčištěním. Investice do pokládky koberců je většinou dražší, než volba jiné podlahové krytiny, ale při pravidelném čištění vám vydrží dlouhá léta, takže jsou vhodnou volbou.

Víte co se ukrývá v kobercích, které nejsou pravidelně čištěny? Video pod odkazem.


Hledáte důvěryhodnou profesionální úklidovou společnost nejenom na čištění koberců? Kontaktujte tým Raccoon - cleaning service pomocí kontaktního formuláře, nebo e-mailem.

#čištěníkoberců #tepování #čištěníbrno #úklidováfirmabrno

Hodnocení: +4
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.