2 minuty čtení

Hledáte nové formy investování? Zkuste faktury

V průběhu sedmi let, kdy je fintech Roger na trhu, si Roger Aukci oblíbila více než tisícovka investorů - společností, bank i finančních expertů. Jak funguje?

Krátkodobé konzervativní investice do bonitních faktur, průměrný úrok 4,8 % p.a., jedna z prvních aplikací pro investování. To všechno je Roger Aukce. V průběhu sedmi let, kdy je fintech Roger na trhu, si ji oblíbila více než tisícovka investorů - společností, bank i finančních expertů. Jak to funguje? 

Předmětem investicí jsou faktury vystavené za bonitní společností. Aukci, neboli obchodní případ, si vyberete podle výšky investice, výnosu, odběratele a jeho ratingového hodnocení nebo podle toho, zda je faktura pojištěná. Soutěžíte pomocí zadávání úroku, a to manuálně či pomocí automatického bidování. Kdo je vítěz? Samozřejmě ten, kdo nabídne nejnižší úrok. Obratem, třeba přes QR kód, obnos posíláte do Rogera a zpátky se vám vrátí i s vysoutěženým úrokem, jakmile zaplatí odběratel. 

Není čas ztrácet čas, tak tu pro vás máme pár čísel, která mluví za vše. Registrace na platformu trvá 9 minut. Za jak dlouho vyberete ideální obchodní případ je na vás, ale díky aplikaci je to záležitost pár kliknutí. Do 24 hodin víte, zda jste vyhráli a ve stejnou chvíli už posíláte obnos. 

Čísel není nikdy dost: Roger nedávno oslavil pátou profinancovanou miliardu. Je možné investovat do faktur s minimální hodnotou 2500 korun, 52 dnů se rovná průměrné délce splatnosti a 10 % z hodnoty úroku si fintech připisuje do rezervního fondu. A pokud čekáte na číslo patřící poplatku, je to čistá nula. Průměrná výše aukce je 143 tisíc korun a kolik u nás klient průměrně zainvestuje během celého roku? Více než 4 miliony korun, tato hodnota rok od roku roste. 

Jak Roger investice zajišťuje?

… prostřednictvím vlastního oddělení řízení rizik. To schvaluje všechny potenciální dodavatele i odběratele. Dodavatelé musí disponovat průhlednou vlastnickou strukturou a nesmí čelit insolvenci nebo exekuci. Odběratelé musí splňovat podmínku minimálního obratu přibližně 250 milionů CZK, ratingové hodnocení BBB a vyšší. Faktury na základě vyhodnoceného rizika pojišťujeme u společnosti Euler Hermes. 

Máte už v hlavě nápad na investici? Spočítejte si její výnosnost v Roger 

kalkulačce.

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Už 5 miliard? To je solidní! ?

    +1
  • Zajímavé statistiky! ? Nestává se, že aukce začne opanovat nějaký "větší hráč", který je ochoten s nabízeným úrokem jít níž než ostatní?

    0
  • Zajímavá #fintech novinka. Zauvažuji o využití :-) Jenom nevím, zda je momentálně nejlepší doba no. Bonitních společností nesporně ubývá... 

    0
    • Dobrý den,

      těší nás, že Vás investice na Roger Aukce zaujaly a určitě doporučujeme je vyzkoušet ?

      Ohledně aktuální situace: odběratelé, které na naší platformě financujeme, mají za poslední 3 měsíce průměrné hodnocení na pomezí AAA-AA (s příklonem k AAA) dle ratingového hodnocení od Bisnode. Je to zejména kvůli zpřísněnému hodnocení našeho risk oddělení, které zavedlo v návaznosti na aktuální situaci řadu opatření a omezení pro ochranu našich investorů. Mezi ně se řadí také pojišťování aukcí, které slouží v případě insolvence či platební neschopnosti odběratele. Proto lze investování na platformě Roger označit nejen v dnešní době za méně rizikové.

      Hezký den přeje Roger

      0
    • @Roger díky za vysvětlenou. :-) 

      0