6 minut čtení

Biden už nyní pokořil minimálně Trumpovo „ego“

Zatímco Trump se soustředil na „předčasné“ prohlášení se za vítěze amerických prezidentských voleb a vyjádření, že v případě jiného scénáře napadne výsledky voleb, Biden si bez velkých slov dokázal ukradnout většinu srdcí Američanů.

Během čtvrtečního odpoledne vedl podle Associated Press počtem sčítaných hlasů nad Trumpem 264:214. Na to, aby dosáhl vytouženého vítězství potřebuje kandidát na nového amerického prezidenta aspoň 270 hlasů.

V důsledku předběžných výsledků se pozitivně vyvíjela také situace na kapitálových trzích, ale prodlužování sčítání hlasů a následně výsledků by mohlo vést ke změně směru vývoje. V případě, že by Trump skutečně napadl výsledky voleb, znamenalo by to, že nový americký prezident nebude znám ještě pořádně dlouho, což by na trhy vlilo vlnu nejistoty a možný negativní sentiment ze strany investorů.

Rizikové je také Trumpovo vítězství, které by mohlo mít negativní dopad na vývoj zahraničního obchodu. Panují totiž obavy z toho, že by mohl naplnit své předcházející hrozby ohledně rozpoutání obchodní války s Evropou.

Trhy se ale obávají i Bidenova vítězství společně s republikánským Senátem, které by mohlo být důvodem pro nižší růst výnosů dluhopisů. Naopak převaha hlasů pro kandidáta demokratů by na trhy vnesla pozitivní vlnu a pravděpodobně by znamenala vyšší růst výnosů dluhopisů. A jaký by měl být ten předpokládaný růst? Bez dostatečných aktuálních dat jen těžko odhadnout vývoj situace, ale tak jak jsme mohli sledovat už mnohokrát v minulosti, investoři sledují chování ostatních, které může vést k řetězové reakci a pokud je to správným směrem, obvykle znamená významně silnou výkonnost daného aktiva a v konečném důsledku zisk pro investory. Zvolení Bidena by však pravděpodobně vedlo i k nižší výkonnosti amerického dolaru.

Zatím se zdá, že tím, kdo si nakonec sedne do prezidentského křesla na další volební období bude Biden, jenže Trump se určitě nevzdá bez boje a až do poslední chvíle využije všechny dostupné prostředky na to, aby zvrátil situaci ve svůj prospěch. Bez ohledu na to je jedno jisté, jakýkoliv výsledek současných voleb, bude mít dopad na kapitálové trhy po celém světě jako na globální ekonomiku. Otázkou zůstává, či bude pozitivní anebo negativní…

@OliviaLacenova, Topforex 

#Volby #Election #Trump #Bieden #USA #Amerika

Nezávislý investiční výzkum: Jakékoliv informace, které by se mohly chápat jako investiční výzkum, nebyly připravené v souladu s právními požadavky určenými na podporu nezávislosti investičního výzkumu. Dále nepodléhají žádnému zákazu obchodování před rozšiřováním investičního výzkumu.
Žádné prohlášení/záruky: Žádná z informací obsažených v tomto dokumentu není určena k tomu, aby představovala jakoukoli nabídku (nebo vyžádání nabídky) na koupi nebo prodeji jakékoli měny, produktu nebo finančního nástroje, k uskutečnění jakékoliv investice nebo na účast v jakékoli konkrétní obchodní strategii. Tyto informace se vyrábějí pouze pro marketingové a/nebo informační účely s přidanou hodnotou a žádný člen skupiny Goldenburg neposkytuje žádná prohlášení ani záruky a nepřebírá žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost zde poskytnutých informací. Při poskytování těchto informací ani poskytovatel obsahu ani žádný člen skupiny Goldenburg nezohlednil investiční cíle, zvláštní investiční cíle, finanční situaci a specifické potřeby a požadavky žádného příjemce a nic z toho není určeno jako doporučení pro žádného příjemce investovat nebo odprodat určitým způsobem. Žádný člen skupiny Goldenburg nepřebírá žádnou odpovědnost za příjemce, který utrpěl ztrátu z obchodování v souladu s vnímaným doporučením.
Varování před rizikem: Všechny investice představují rizika a mohou vést k ziskům i ztrátám. Zejména investice do produktů s pákovým efektem, jako například devizy, deriváty a komodity, mohou být velmi spekulativní a zisky a ztráty mohou prudce a rychle kolísat. Spekulativní obchodování není vhodné pro všechny investory a všichni příjemci by měli pečlivě zvážit svou finanční situaci a poradit se s finančním poradcem (poradci), aby porozuměli souvisejícím rizikům a zajistily vhodnost jejich situace před uskutečněním jakékoliv investice, odprodeje nebo vstupu do jakékoli transakce. Jakákoliv zmínka o jakýchkoli rizicích nemusí být a neměla by se považovat za komplexní zveřejnění nebo popis těchto rizik. Jakékoliv vyjádření názoru je pro autora osobní a nemusí nutně odrážet názor kteréhokoli člena skupiny Goldenburg a všechny vyjádření názoru se mohou změnit bez předchozího upozornění (ani před, ani následně).
Minulá výkonnost není indikace: Tato webová stránka může odkazovat na předchozí výsledky. Výkonnost v minulosti není spolehlivým ukazatelem výkonnosti v budoucnu. Údaje o předchozí výkonnosti zobrazené na této webové stránce se nemusí v budoucnu nevyhnutelně opakovat. Nepředkládá žádné prohlášení, že jakákoliv investice bude nebo nebude schopna dosáhnout zisky nebo ztráty podobné těm, které se dosáhly v minulosti, nebo že se zabrání významným ztrátám.
Výhledy dopředu: Tam, kde se na této webové stránce nacházejí prohlášení, která nejsou historickými fakty, taková prohlášení by mohly být údaje získané v důsledku simulované výkonnosti v minulosti nebo budoucích výsledků na základě současných očekávání, odhadů, prognóz, názorů a přesvědčení členů skupiny Goldenburg. Taková prohlášení zahrnují známá a neznámá rizika, nejistoty a jiné faktory a nesmí se na ně klást nepřiměřená důvěra. Kromě toho může tato webová stránka obsahovat "výhledová prohlášení". Skutečné události nebo výsledky nebo skutečné výsledky se mohou podstatně lišit od skutečností nebo výsledků uvedených v takových výhledových prohlášeních. Žádné ze stanovisek, které by mohly být odvozeny z obsahu této webové stránky, není určeno k spoléhání se jako na radu nebo doporučení jakéhokoli opatření. Jsou určeny pouze jako artikulace osobních úvah a spekulací fakticky.

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Myslím si, že v tuhle chvíli už je po všem. Trump má nyní před sebou jediné správné řešení: Uznat porážku.

    0
    • Což se, jak všichni víme, nikdy nestane. ?

      0
    • @PatrikKudlacek Ale nejvtipnější na tom je, že se to ani stát nemusí. Akorát nevím, jestli by jeho ego uneslo, kdyby ho Biden nechal z Bílého domu vyvést jako vetřelce. ?

      0