2 minuty čtení

Bitcoin bude stát do konce roku 25 tisíc dolarů, tvrdí zkušený analytik

Může nejoblíbenější kryptoměna překonat současnou volatilitu a vyrazit bez zaváhání směrem vzhůru? Podle analytika Olivera Isaacse je něco takového velmi pravděpodobné, dokonce prý ještě v letošním roce.

Kryptoměnoví investoři držící ve svých digitálních peněženkách malé či velké množství bitcoinu jsou stále v napjatém očekávání a marně vzpomínají na poslední „zlaté časy“, kdy nejoblíbenější kryptoměna rostla k rekordním výšinám 20 tisíc dolarů za kus.

To bylo koncem roku 2017 a od té doby to s bitcoinem vypadalo všelijak. Po prudkém pádu až na cenu 3 tisíce dolarů za kus se letos začal opět zvedat a před několika týdny překonal i hranici 9 tisíc dolarů. Jenže pak přišla další rána a dnes se cena pohybuje pod hranicí 8 tisíc dolarů.

Po býčích předpovědích se tak ke slovu opět dostali medvědi, kteří bitcoinu nedávají šanci na další růst, někteří dokonce mluví o brzkém konci a totální kolapsu světa kryptoměn. Přesto se najdou tací, kteří i přes výraznou volatilitu zůstávájí ohledně budoucnosti bitcoinu pozitivní. Jedním z takových lidí je prominentní analytik Oliver Isaacs.

„Jsem přesvědčen o tom, že bitcoin má potenciál dosáhnout ceny 25 tisíc dolarů do konce roku 2019, případě začátku 2020,“ řekl Isaacs britskému deníku The Independent.

Isaacsovo přesvědčení vychází z toho, že poslední výrazný růst z předminulého a minulého měsíce byl hnán jasnými tržními impulsy, nikoli neznámým vlivem a možnou manipulací.

„Za tím růstem bylo hned několik faktorů – geopolitický, technologický a regulatorní. Samotná obchodní válka mezi Spojenými státy a Čínou měla za následek, že se více investorů obrátilo směrem ke kryptoměnám,“ vysvětlil Isaacs.

Podle Isaacse začalo více investorů kryptoměnám důvěřovat, protože jejich regulací se začaly zabývat i vlády po celém světě. To investorům dodává pocit, že budou jejich investice do kryptoměn mnohem bezpečnější. Stejně tak kryptoměnám pomáhá, že velcí hráči jako Microsoft, Amazon či Starbucks myšlenku digitální měny přijímají a snaží se ji aplikovat v rámci svého byznysu.

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • můj osobní názor je, že na většině kryptoměn bude ještě letos výplach (pokles .. u BTC na cenu někde kolem 3k USD možná méně), než se pomaloučku budeme přesouvat do uptrendu a o takové ceně (25k USD) bych mluvil nejdříve v roce 2020. Na druhou stranu to zdaleka nebude poslední zastávka v uptrendu a cestě za novým high ... ale popravdě, nebylo by to poprvé kdybych se spletl :D
    +2
    • Podle mě, pokud to ještě někdy půjde takto nízko, tak už to spadne úplně. Ne vyloženě kryptoměny, ale třeba samotný bitcoin. Buď se podaří teď tu cenu udržet relativně vysoko a rychle zavádět platby bitcoinem, nebo konec.
      0
  • Má pravdu :-)
    0