2 minuty čtení

Jak kryptoměny překonávají 5 nejlepších FAANG akcií?

Kryptoměny jsou v pohybu více než kdy jindy. Samotný Bitcoin překonává meziroční výnosy předních hráčů v indexu S&P 500, který zahrnuje slavné akcie FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix a Google).

Pojďme se podívat, co je za tímto pohybem.

Optimismus převládá

Důvodem posledního zvýšení cen ve srovnání s akciemi FAANG je vstup velkých institucionálních investorů, jako je PayPal. Miliony lidí, kteří používají PayPal, budou moci nakupovat kryptoměny přímo v aplikaci.

Toto je základní kámen několika dalších událostí, které způsobily pohyb kryptoměn. Někteří si mohou myslet, že se blížíme k FOMO runu podobně jako od roku 2017, kdy cena BTC dosáhla 20 000 USD. Ale nemusí to tak být. Existuje jeden velký rozdíl. Cena se nemění tak rychle a spíše postupně roste. Počet aktivních uživatelů kryptoměny se také zvýšil a síť je celkově velmi zdravá. Proto převládá optimismus.

Source: Tradingview.com, Forbes.com

Ne jen Bitcoin

Rostoucí cenový trend lze nalézt také v jiných kryptoměnách. Stejný trend lze pozorovat například i u Etherea, Litecoinu a Bitcoin Cash.

Nebyly to jediné kryptoměny, které zaznamenaly velký pohyb a růst cen. Ostatní kryptoměny mají tendenci tento trend sledovat a to se děje i nyní. Cena aktiva obvykle stoupá, když se připojí k burze. Příkladem je náš Platoncoin (PLTC), který byl nedávno uveden na burze Changelly.

Závěr

Investice do kryptoměn mohou být velmi ziskové. Musíte však vědět, kam investovat a které kryptoměny nejsou scam. Můžete si to prostudovat sami, nebo se můžete poradit s někým, kdo dané oblasti rozumí. Přestože jsou kryptoměny dostupné všem, musíte před investováním peněz být opatrní a vše pečlivě prozkoumat. Zároveň nezapomeňte na zlaté pravidlo investování: investujte jen tolik, kolik si můžete dovolit ztratit.

Zdroj: forbes.com

#kryptoměny #akcie #investování #FAANG #Bitcoin #platoncoin #platonfinance

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.