5 minut čtení

Ranní zprávy 29.10.2020: Grilování tech miliardářů, burzovní výplach a Arnault konečně kupuje Tiffany

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za uplynulý den.

Dobré ráno! Jak vnímáte aktuální vládní kompenzace pro podnikatele zasažené opatřeními a lockdownem? Dostatečná? Nedostatečná? Dosáhnete na ně? A zajímáte se o ně ještě vůbec, nebo už jste na pomoc státu rezignovali? Dejte mi čtyřmi kliknutími vědět TADY. Ptám se i kvůli obsahu Warenga, zda byste nějaký k této tématice stejně jako na jaře uvítali, nebo už ani ne. Úspěšný den Vám přeje Tomáš.


? Myšlenka pro dnešní den:
"Pořádně diverzifikujte, buďte pokorní, nesnažte se nad trhem mermomocí zvítězit a pamatujte na rizika spojená s držením hotovosti." 

>>>Máte 2 minuty času?<<< 

40 % uživatelů Warengo dnes investuje do kryptoměn. Chtěli bychom se proto této tématice začít věnovat intenzivněji a oceníme vaše tipy na to, co by vás z kryptosvěta zajímalo. Máte-li minutku a chuť nám s tím pomoci, dejte nám TADY vědět.

 BURZA 

 S&P 500 -3.53 % (3,271.03)

 Nasdaq -3.73 % (11004.87)

? 

  PX +0.00 % (865.12) 

---

 Ropa -5.53% (37.38 USD) 

 Zlato -1.80 % (1,877.40 USD) 

 Stříbro -4.66 % (23.42 USD) 

Nechcete-li, aby vám cokoliv důležitého uniklo, určitě si do seznamu sledovaných na Warengo přidejte FinTag.cz, Investiční web a Wealth Magazín.

Sony (SNE) +5.33 % (81.60 USD)
Jedním z mála světlých míst včerejšího burzovního obchodování byla společnost Sony, jež v posledním čtvrtletí dokázala naplnit očekávání analytiků + zlepšila svůj výhled.

UPS (UPS) -8.82 % (155.78 USD)
Ani lepší než očekávané příjmy a zisky nestačily. Akcie UPS včera zažily nejhorší den za téměř 6 let. Investory zneklidnily vyšší očekávané marže z tuzemského trhu.

 GRAF DNE 

Americké technologické akcie se dnes už možná vyrovnávají nafouknutí, které zažily během dot-com bubliny. Přirozeně dnes tvoří výrazně větší část ekonomiky USA než před 20 lety, ale uměle nízko držené úroky a tištění peněz znamená, že za slušnou část tohoto boomu mohou tzv. malinvestments, jež by se při volném trhu vůbec nevyskytly.

 SLOVA DNE 

„Kdo vás k čertu zvolil a kdo vám dovolil určovat, o čem mohou média informovat a co je Američanům dovoleno se dovědět?"

V americkém Senátu včera opět bylo živo. Na další kolo grilování dorazili CEO Facebooku, Google a Twitteru a byl to právě Jack Dorsey, který si vyslechl nejvíc kritiky. Mimo jiné tuto citaci od senátora Teda Cruze mířenou na nedávnou aférku, při které Twitter záměrně mazal tweety obsahující článek New York Post o synovi Joe Bidena.

 ČÍSLO DNE 

10 000 000 000 €

Německý ministr financí Olaf Scholz chystá pro záchranu podnikatelů balík 10 miliard eur, který má zmírnit dopady opatření na jejich živnosti. Zavřené malé a střední firmy dostanou proplaceno 75 % listopadových tržeb. Větší firmy 70 %. Pro ČR jen dobře.
 
 BLESKOVĚ 

 Česká koruna včera vůči euru uzavřela na ceně 27,41 Kč za euro, což je nejvyšší hodnota tuzemské měny vůči eurozóně od letošního května. 

Francie od pátku a Německo od pondělí až do konce listopadu zavádějí rozsáhlá karanténní opatření. Kvůli rychlému šíření koronaviru budou zavřeny restaurace, bary a omezen pohyb na veřejných prostorách.

▶ Nejen evropské, ale i americké akciové indexy si včera připsaly masivní poklesy. Evropské burzy již klesly nejníže za posledních 5 měsíců. Wall Street včera sestoupila nejvíc od léta. Výprodeje vyvolává šíření koronaviru a s tím spojená zaváděná opatření.

▶ Koncern LVMH se po mnohaměsíčním sporu nakonec dohodl na akvizici šperkaře Tiffany za sníženou cenu. Nově zaplatí 131,5 USD za akcii místo předešlých 135 USD. Celkem tedy 16 mld. USD. Arnault tak oproti původní ceně z loňska ušetří 425 mil. USD.

Boeing má za sebou 4. ztrátový kvartál v řadě. Na loňskou katastrofální kauzu 737 MAX letos volně navázal koronavirus. Firma v Q3 vykrvácela 466 mil. $ (loni za léto vykázala zisk 1,2 mld. $) a chce do konce roku 2021 propustit 30 000 zaměstnanců.
 
 FOTO DNE 

Nejen Pražský hrad včera při příležitosti výročí vzniku samostatného československého státu rozsvítila česká trikolóra. Přání přišlo i ze Spojených arabských emirátů, kde nám na počest rozsvítili v barvách naší vlajky nejvyšší budovu světa Burdž Chalífa a popřáli prosperitu. Díky!

 RYCHLÁ RADA NA ZÁVĚR 

3 kroky, jež vám mohou do důchodu pomoci vydělat miliony:

  1. Spočítejte si, kolik byste měli každý měsíc ušetřit
  2. Upravte svůj rozpočet a přineste na straně výdajů oběti
  3. Investujte dostatečně agresivně, přílišný strach paralyzuje zhodnocení

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.