2 minuty čtení

Pronájmy výrobních a skladových nemovitostí dokládají oživení automobilového průmyslu

Hned dva pronájmy v segmentu logistických nemovitostí v poslední době zprostředkovala poradenská společnost BNP Paribas Real Estate. Oba dokládají postupné oživení sektoru automotive.

Ve skladovém parku Prologis Přehýšov otevřela na 7 000 m2 novou pobočku společnost Nippon Express, zajišťující dodávky kabelových svazků společnosti Yazaki pro německého výrobce automobilů. Nové depo pak ve skladovém parku Panattoni Stříbro otevřela i jiná významná logistická firma, zajišťující dodávky rovněž pro významnou německou automobilku. Pronajala si zde 10 000 m2.

Český trh nabízí širší škálu výrobních i skladových nemovitostí

„Obě transakce jsou dokladem toho, že zefektivňování dodavatelsko-odběratelského řetězce se nezastavilo ani v době pandemie Covid-19,“ říká Dušan Drábek, vedoucí oddělení pronájmů logistických a průmyslových nemovitostí společnosti BNP Paribas Real Estate. A dodává: „V porovnání se sousedním Německem nabízí český developerský trh mnohem širší škálu skladových ploch s rychlým dodáním i nižší cenou. Lze tedy očekávat, že podobných projektů – a tedy i pronájmů – bude stále přibývat. “

Oba pronájmy potvrzují zlepšující se situaci v oblasti automobilové výroby v Evropě. Potvrzuje ji i sousední Německo. Dle Svazu německého automobilového průmyslu se v září 2020 vyrobilo meziročně o 10 % méně osobních automobilů. V srpnu to přitom bylo o 30 % a v červenci o 7 % méně než za stejné období v minulém roce. V květnu přitom produkce poklesla o 64 %.

Více ZDE: www.retrend.cz 

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.