2 minuty čtení

Trump nebude kontrolovat pandemii. Řešením je vakcína a léky

Personální šéf Bílého domu Mark Meadows uvedl pro CNN, že administrativa Donalda Trumpa nebude kontrolovat šíření koronaviru, protože řešení krize stejně přinese až vakcína proti covidu.

Pandemie covidu-19 je jedním z velkých témat před nadcházejícími prezidentskými volbami v USA, plánovanými na 3. listopadu. V předběžném či korespondenčním hlasování už ale odvolilo přes 58 milionů Američanů. Personální šéf Bílého domu přitom rozvířil vody, když v rozhovoru se stanicí CNN řekl, že současná administrativa „nebude kontrolovat pandemii“.

„Budeme kontrolovat skutečnost, že dostaneme vakcínu a léky,“ uvedl.

Více: https://www.zdravezpravy.cz/2020/10/26/vakcina-astrazeneca-vyvolava-imunitu-proti-covid-19-uvedla-firma/

Kandidát demokratů na prezidenta USA Joe Biden Trumpa obvinil z kapitulace před pandemií covid-19. Meadowsovo vyjádření nebylo podle Bidena přeřeknutím, ale upřímným uznáním toho, co bylo zjevně strategií prezidenta Trumpa od začátku krize.

„To je mávat bílou vlajkou porážky a doufat, že virus odejde, když jej bude ignorovat,“ uvedl Biden.

Vakcína proti covidu je klíč, tvrdí Trump

K vývoji pandemie v USA se dnes na předvolebním mítinku ve státě New Hampshire vyjádřil i prezident Trump. Podle něj vláda situaci zvládá a dokáže zploštit křivku nákazy.

„Bude to za námi. A víte, kdo to dokázal. Já. Věřili byste tomu?“ Řekl republikánský prezident shromážděným příznivcům.

V poslední prezidentské debatě [viz video v úvodu] přitom uvedl, že je mnoho amerických firem, které ve vývoji vakcíny odvádějí dobrou práci. Jmenoval Pfizer, Modernu a další. Zároveň odmítl nést odpovědnost za škody, které covid v USA napáchal. Naopak obvinil Čínu...

Celý článek na: https://www.fintag.cz/2020/10/26/trump-nebude-kontrolovat-pandemii-resenim-je-vakcina-a-leky/

Hodnocení: +6
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.