4 minuty čtení

Ranní zprávy 26.10.2020: Čeká nás zázrak, nebo přísnější opatření, nabitý výsledkový týden a ropná fúze

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za uplynulý víkend.

Dobré ráno! Dnes mám pro vás čtyři slova: Sledujte nás na INSTAGRAMU! Rozjeli jsme tam slušnou show, tak nás v tom můžete pořádně podpořit a zároveň načerpat trochu té "instagramové inspirace". Úspěšný start do nového týdne Vám přeje Milan.


? Myšlenka pro dnešní den:
"Nikdy neinvestujte do ideje, kterou nedokážete ilustrovat pastelkou." - Peter Lynch 

 BURZA 

 S&P 500 +0.34 % (3,465.39)

 Nasdaq +0.37 % (11548.28)

 PX +0.62 % (863.10) 

---

 Ropa -1.94 % (39.85 USD) 

 Zlato +0.03 % (1,905.20 USD)

 Stříbro -0.14 % (24.67 USD) 

Nechcete-li, aby vám cokoliv důležitého uniklo, určitě si do seznamu sledovaných na Warengo přidejte FinTag.cz, Saxo BankPlaton Finance.

Snap (SNAP) +10.78 % (43.17 USD)
Analytik Citigroup Jason Bazinet v pátek navýšil svou cílovou medvědí cenu akcií Snapchatu z 19 na 25 USD. Mohou za to zřejmě Q3 výsledky, jež překonaly očekávání.

Intel (INTC) -10.58 % (48.20 USD)
Bídné Q3 výsledky Intelu na konci minulého týdne výrazně zklamaly investory. Šlo zejména o 7 % pokles příjmů z datových center, jednoho z největších byznysů firmy.

 GRAF DNE 

Že by přijetí eura v roce 2009 znamenalo pro vývoj HDP Slovenska vůči ČR nějaký zásadní zlom či změnu trendu, se prozatím říct nedá. 

 SLOVA DNE 

„Příští týden bude klíčový. A pokud se nestane zázrak, nám nic jiného nezbude, jenom ta opatření ještě přitvrdit. Bohužel."

Česká republika dle premiéra Babiše vstupuje do klíčového týdne, v němž by však občané měli čekat další zpřísnění epidemiologických opatření. To již avizoval i končící ministr Prymula. Dle něj musí do úterý začít počty nových případů klesat, jinak bude nutné přikročit k dalšímu zpřísnění současných omezení. Zavření průmyslu? Zákaz vycházení?

 ČÍSLO DNE 

3 800 000 000

V Kanadě se schyluje k velké ropné fúzi. Společnost Cenovus Energy souhlasila s tím, že za 3,8 miliardy kanadských dolarů koupí konkurenční Husky Energy. Vznikne tak 3. největší hráč na kanadském trhu s ropou a plynem. Pandemie konsoliduje ropný průmysl.
 
 BLESKOVĚ 

 Pražská burza má za sebou druhý červený týden v řadě, byť si index PX odnesl ztrátu jen 0,46 %. Hlubší propad dokázaly zastavit růstem o cca 4 % akcie O2 a Erste. Mimo Monetu však klesaly všechny ostatní emise indexu, nejvíce Avast o více než 4 %.

▶ Poslední říjnový týden bude zároveň tím nejrušnějším z letošní Q3 výsledkové sezóny. Své výsledky představí více než třetina (186) všech firem z indexu S&P 500. Mimo jiné Apple, Facebook, Alphabet, Boeing, Amazon, Pfizer, Ford či Amazon.

▶ Ve věku 78 let včera zemřel předseda skupiny Samsung Group, syn zakladatele značky a nejbohatší muž Jižní Koreje I Kun-hi. Průmyslového giganta po něm převezme jeho jediný syn I Če-jong. 

▶ Největší japonské aerolinky ANA Holdings se přidává k dalším zeštíhlujícím přepravcům. Během 3 let zruší 3500 z více než 40 000 pracovních míst. Společnost zároveň letos očekává díky pandemii nejhorší celoroční ztrátu ve své historii.

▶ List Washington Post informoval na základě svých 4 anonymních zdrojů o tom, že Facebook by během listopadu mohl začít čelit antimonopolní žalobě ze strany Federální obchodní komise. Spojené státy již minulý týden podobně zažalovaly Google.
 
 FOTO DNE 

Billie Eilish v sobotu svým online koncertem "Where Do We Go?" stanovila novou laťku v branži multimediální online zábavy. Livestreamovaný koncert sklidil masivní úspěch a ukázal světu, jak může hudební show i bez plného stadionu a živého publika fungovat a vypadat. Pro zájemce o bližší info doporučuji toto twitterové vlákno a tuto recenzi.

 RYCHLÁ RADA NA ZÁVĚR 

3 byznysové rady Elona Muska

  1. Potřebujete vysoký práh bolesti, založit firmu je jako jíst sklo.
  2. Neustále přemýšlejte, jak byste mohli dělat věci lépe.
  3. Neustále sami sebe zpochybňujte.

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.