2 minuty čtení

Facebook do konce měsíce oznámí vznik nové kryptoměny, bude sloužit i jako výplata

Nová kryptoměna z dílny Facebooku už je údajně ve finální fázi vývoje a největší sociální síť světa by měla podle serveru The Information do konce tohoto měsíce přijít s oficiálními informacemi.

O tvorbě nové kryptoměny v rámci největší sociální sítě světa média informují už několik měsíců, velmi intenzivně pak od konce loňského roku, kdy Facebook údajně dokončil skladbu svého kryptoměnového týmu, který nyní pracuje v uzavřené kanceláři, do které má přístup jen několik vyvolených.

Podle mnohých odhadů by kryptoměna měla spatřit světlo světa do konce tohoto roku, doposud k tomu však ze strany firmy Marka Zuckerberga nepřišla jediná oficiální informace a tak vše zůstávalo více v rovině spekulací. Až nyní by se to mělo změnit.

Podle serveru The Information by měl Facebook své plány oficiálně odhalit do konce tohoto měsíce, přičemž dočkat bychom se měli nejenom plánů na kryptoměnu, kterou si budou moci posílat uživatelé v rámci komunikační platformy Facebooku, ale také například kryptoměnových bankomatů, které chce firma při této příležitosti začít umisťovat na strategická místa.

Připravovaná kryptoměna by měla sloužit také jako výplatní bonus, případně může nahradit celou výplatu zaměstnanců Facebooku, zejména pak současného týmu, který na digitální měně pracuje.

Podle mnohých odborníků bude vstup Facebooku na kryptoměnový trh velmi pozitivní, jelikož pomůže dalšímu masovému rozšíření tohoto zatím stále ještě minoritního segmentu.

Hodnocení: +10
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.