3 minuty čtení

Americký miliardář Marc Lasry: Bitcoin by mohl do tří let dosáhnout 40 000 dolarů

Nejnovějším přírůstkem do rodiny podporovatelů Bitcoinu je spoluzakladatel investiční společnosti Avenue Capital Group spravující aktiva ve výši 9,6 miliardy dolarů. Lasry věří, že má cena Bitcoinu potenciál dosáhnout 40 tisíc dolarů v příštích několika letech, neboť se v současnosti stává běžnějším a přístupnějším aktivem pro každodenní investory.

Spoluzakladatel Avenue Capital, který je mimo jiné i spoluvlastníkem týmu NBA Milwaukee Bucks v rozhovoru pro CNBC uvedl: “Časní osvojitelé, by mohli vidět obrovský nárůst své investice v krátkém čase horizontu tří až pěti let. Bitcoin se stává více mainstreamovou záležitostí, jak se objevuje stále více trhů, kde je s ním možné volně obchodovat, pro mě se zatím jedná spíše o sázku. Důvod, proč mám rád Bitcoin, na rozdíl od jiných kryptoměn je, že k němu většinou všichni přicházejí jako k prvnímu.

Jak bylo uvedeno na serveru CCN řada fintech startupů, jako jsou Square, Robihood a Circle, vytvořila produkty pro zprostředkování kryptoobchodů, jejichž cílem je zpřístupnit rozvíjející se třídu aktiv drobným investorům, zatímco například Coinbase hledá řešení pro institucionální investory.

Vznikne Bitcoinové ETF?

Tzv. svatým grálem bitcoinového investování je zpřístupnění obchodování na burze cenných papírů prostřednictvím ETF. Navzdory četným pokusům řady institucí byly pokusy o jeho zřízení zatím neúspěšné. Nejnovější snahou pak je spolupráce společností VanEck, SolidX a Chicago Board Options Exchange , která je momentálně podrobena kontrole komise pro cenné papíry. Tento konkrétní návrh ETF je výjimečný velmi vysokou minimální investicí, která tak znemožní obchodování většině retailových obchodníků, proto by se nakonec mohl dočkat schválení.

V loňském prosinci se nechal Lasry slyšet, že lituje promarněné příležitosti, když neinvestoval do vlajkové kryptoměny v době, kdy se obchodovala za 300 dolarů. Bitcoin však od té doby zaznamenal prudký pokles a zdá se, že americký miliardář nemá v úmyslu dvakrát udělat stejnou chybu.

Osobní kapitál v Bitcoinu

Lasry spoluzaložil Avenue Capital Group v roce 1995, společnost věnující se především distressed assets a private equity, a současné v době zde působí jako generální ředitel. Investicím do kryptoměn se však společnost nevěnuje. Podle Zero Hedge investoval Lasry procento ze svého jmění právě do Bitcoinu, což představuje investici okolo 17 milionů dolarů. Následně zdůraznil, aby zabránil spekulacím, že tyto investice byly uskutečněny osobně nikoliv prostřednictvím jím vedené společnosti.

Bitcoin zaznamenal v uplynulých 24 hodinách výrazný nárůst, přičemž mnoho odborníků je přesvědčeno, že se jedná o pozitivní reakci trhů na oznámení společnosti BlackRock o zamýšleném vstupu ne krypto trh.

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.