2 minuty čtení

Zakladatel kryptoměny TRON vyhrál v aukci večeři s Warrenem Buffettem. Cena? 4 miliony dolarů

Už dvacet let si mohou zájemci o setkání s Warrenem Buffettem zasoutěžit v aukci o večeři s hlavním akcionářem Berkshire Hathaway. V tento jubilejní rok nakonec zvítězil zakladatel kryptoměny TRON s rekordním příhozem ve výši 4,5 milionu dolarů. Vybrané finance půjdou na charitativní účely.

Justin Sun je představitel mladé podnikatelské generace, která objevila své poslání ve světě blockchainu a kryptoměn. Díky založení jedné z nejoblíbenějších kryptoměn světa s názvem TRON (valuace 2,5 miliardy dolarů) se stal jednou z vůdčích osobností tohoto oboru.

A jako správná vůdčí osobnost nyní může udělat významný krok na cestě osvěty mezi konzervativními investory, kteří kryptoměny jakožto možnou investici dlouhodobě odmítají. Samotný Warren Buffett již dříve řekl, že bitcoin má stejnou hodnotu, jako knoflík na jeho saku.

Pozvat Buffetta na setkání standardní cestou není nic jednoduchého, ale Sunovi se naskytla perfektní příležitost v každoroční charitativní aukci, která se pořádá na serveru eBay.

Předmětem aukce je večeře s Věštcem z Omahy ve známé newyorské restauraci Smith & Wollensky. A zatímco v roce 2000 se setkání vydražilo za 25 tisíc dolarů, postupem času cena významně narostla. Už na přelomu desetiletí to bylo kolem 2 milionů dolarů. A Sun se nyní se svým příhozem ve výši 4 567 888 dolarů stal absolutním rekordmanem.

Vydražená částka půjde na charitativní účely skrze nadaci GLIDE, která bojuje s chudobou a společenskou nerovnováhou v San Francisku.

Vítěz aukce má vždy možnost přivést s sebou sedm svých přátel a jak už Sun potvrdil na svém Twitteru, na setkání přivede vedoucí osobnosti blockchainové komunity. Společně se pak budou zjevně snažit přesvědčit zarytého odpůrce kryptoměn Warrena Buffetta o tom, že jejich byznys dává smysl.

Sám Buffett už médiím řekl, že se na setkání se Sunem a jeho přáteli velmi těší. Stane se snad po setkání fanouškem kryptoměn?

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.