3 minuty čtení

Umělé maso v Impossible Whopperu zvýšilo návštěvnost pobočky o 18 procent, tvrdí Burger King

Stačila jedna nová položka v nabídce, aby pobočka Burger King v americkém St. Louis překonala výkonnost ostatních poboček o 18 %. Tou jedinou položkou byl Impossible Whopper, který neobsahuje maso.

Impossible Whopper je speciální svým složením, kdy místo tradičního hovězího masa obsahuje maso na rostlinné bázi. Toto „maso“ bylo speciálně vyvinuté v laboratořích firmy Impossible Foods, podle které nejen že nepoznáte rozdíl, ale dáte svému tělu mnoho stejných živin, jaké získáte zakousnutím se do klasického hovězího.

Fastfoodový řetězec Burger King je první z velkých globálních brandů, který tento typ masa začal testovat. Například McDonald zatím volí vyčkávací strategii, přičemž ze strany zákazníků i investorů už je na něj vyvíjen značný tlak. Každopádně, čísla z první testovací pobočky Burger King by mohla i ty největších pochybovače přesvědčit.

Zatímco totiž všechny pobočky Burger Kingu v dubnu zaznamenaly meziměsíční pokles návštěvnosti průměrně o 1,75 %, pobočka v St. Louis si oproti březnu polepšila o výrazných 16,75 %. V celkovém součtu tak pobočka s novým Impossible Whopperem překonala ostatní o 18,5 % – to už jsou celkem přesvědčivé argumenty.

Burger King už mezitím začal svůj nový burger nabízet také na třech dalších pobočkách, přičemž před pár dny firma oznámila, že do konce roku chce tuto nabídku zahrnout do všech poboček ve Spojených státech.

„Impossible Whopper si vede velmi dobře na všech testovacích trzích a přivádí do našich restaurací nové zákazníky,“ řekla v oficiálním prohlášení mluvčí Burger Kingu Dori Robau Alvarez.

Tyto masové náhražky jsou nyní obrovským hitem, což dokazuje například i úspěšný vstup na burzu v podání firmy Beyond Meat. Ta si od začátku května připsala už ohromujících 218 % a její hodnota stále roste. Samotná společnost Impossible Foods zase v posledním investičním kole vybrala 300 milionů dolarů.

Mnozí analytici a odborníci vidí v umělém mase disrupci podobnou vstupu energy drinků na trh s kofeinovými nápoji či sojového mléka na tradiční mléčný trh. Doba takovému trendu nahrává, lidé se více zajímají o životní prostředí a ochranu živých tvorů, zároveň si však chtějí i nadále pochutnávat na svém oblíbeném „krvavém“ steaku.

Hodnocení: +9
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.