1 minuta čtení

Mr. Volatile: Bitcoin se po překonání hranice 8 tisíc dolarů znovu výrazně propadá

Tak na překonávání historických rekordů to zatím nevypadá. Bitcoin se za posledních 24 hodin propadl o více než 10 % a hranice 8 tisíc dolarů za kus je opět velmi daleko.

Vypadalo to na silný býčí trend. V souvislosti s obavami z obchodní války mezi Spojenými státy a Čínou začalo mnoho investorů přesouvat své prostředky z akciového na kryptoměnový trh. Jako by věřili, že právě nyní nastává renesance digitální měny.

Jenže obchodní napětí zatím výrazně negraduje, navíc se v médiích znovu začaly objevovat spekulace nad tím, jestli bitcoin opravdu může dosahovat nějaké reálné hodnoty a zda se investice do něj může vyplatit. A investoři opět, jako už mnohokrát v případě kryptoměn, začínají zmatkovat. Případně vybírat dosažené zisky, pokud zkušeně vsadili na krátkodobý růstový trend.

Během posledních 24 hodin se cena bitcoinu propadla o 10,1 % na 7 215 dolarů za kus. Nejznámější kryptoměna v tom ovšem není sama, například Ethereum se propadlo o 7,97 % na cenu 241 dolarů za kus a XRP dokonce o 15,4 % na 0,399378 dolaru.

Hodnota celého kryptoměnového trhu se za posledních 24 hodin propadla o hrozivých 8 %, což v reálných číslech znamená propad o 21 miliard dolarů.

Hodnocení: +10
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.